Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας παρουσιάζει τη Δευτέρα τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό | ΕΡΤ
Επικαιρότητα

Μόνο 10 νέα περιστατικά σε δύο ημέρες, ακόμη λιγότεροι και οι διασωληνωμένοι

Τα τελευταία δεδομένα των τελευταίων 48 ωρών παρουσίασε τη Δευτέρα ο Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με τα οποία μειώθηκαν ακόμη περισσότερα τα νέα περιστατικά, κάτι που σημαίνει ότι μειώνεται η δραστηριότητα της νόσου στη χώρα μας
Protagon Team

Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας τις τελευταίες 48 ώρες, εξαιτίας του κορονοϊού. Συνολικά 116 είναι οι συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid-19. Από αυτούς, οι 30 είναι γυναίκες και οι 86 άνδρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ίδια στιγμή τα νέα κρούσματα μειώνονται συνεχώς και για το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν στην Ελλάδα μόνο 10 νέα περιστατικά. Συνολικά στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 2.245 και από αυτά το 56% είναι άνδρες.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 61 άτομα, πέντε λιγότερα πριν από την προηγούμενη καταμέτρηση. Από αυτά οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 84%  έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.