Τουρίστες «λιώνουν» από τη ζέστη στην Ακρόπολη (φωτογραφία αρχείου) | ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επικαιρότητα

Μόνιμα γιατρός στην Ακρόπολη με το «καλημέρα» της κυβέρνησης

Ηταν τελικά τόσο απλό: ούτε 24 ώρες δεν χρειάστηκαν για να καλυφθεί ένα μεγάλο και σοβαρό κενό στον Ιερό Βράχο, που δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Την πρώτη κιόλας ημέρα, πρόσφερε βοήθεια σε τρία άτομα
Protagon Team

Πριν περάσουν 24 ώρες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η Ακρόπολη απέκτησε γιατρό, ο οποίος μάλιστα, με το «καλημέρα» πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες σε τρεις εργαζόμενους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, που χαιρετίζει την επίλυση του προβλήματος, η μία εργαζόμενη υπέστη ηλίαση.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο αρχαιολογικός χώρος θα έχει μόνιμα οπλίτη – γιατρό κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας του, τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών», λέει η ΠΕΥΦΑ.

Ουρές στα Προπύλαια – Intime News

«Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά, ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γιατρός είχε τοποθετηθεί και πάλι από το 2014, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Κώστα Τασούλα και της σημερινής υπουργού και τότε γενικής γραμματέως Λίνας Μενδώνη.

Η Λίνα Μενδώνη, νέα υπουργός Πολιτισμού, μετά την ορκωμοσία της στο Μαξίμου – Intime News