192
Ο τεχνητός νερόλακος «Shompole Hide» προσελκύει λεοπαρδάλεις και μια μεγάλη ποικιλία άλλων ζώων | © Will Burrard-Lucas

Μοναδικές λήψεις άγριας ζωής… χάρη σε έναν νερόλακο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 17:15
Ο τεχνητός νερόλακος «Shompole Hide» προσελκύει λεοπαρδάλεις και μια μεγάλη ποικιλία άλλων ζώων
|© Will Burrard-Lucas

Μοναδικές λήψεις άγριας ζωής… χάρη σε έναν νερόλακο

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 17:15

Εκπληκτικής ομορφιάς λήψεις κατάφερε να τραβήξει ο βρετανός φωτογράφος Γουίλ Μπέραρντ-Λούκας στην κοιλάδα Γκρέιτ Ριφτ της Κένυας. Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, o φωτογράφος, με τη βοήθεια των ντόπιων κατοίκων από την τοπική κοινότητα των Μασάι, κατάφερε να δημιουργήσει έναν νερόλακο, έτσι ώστε να πετύχει τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες άγριας ζωής.

Απαθανάτισε λιοντάρια, ύαινες, βουβάλια, λεοπαρδάλεις, ζέβρες, τίγρεις και άλλα άγρια ζώα στον νερόλακο (επάνω), τα οποία φωτογράφιζε από την κρυψώνα που ο ίδιος κατασκεύασε, με τη βοήθεια των Μασάι. Επιπλέον, οι σπάνιες φωτογραφίες υπήρξαν αποτέλεσμα της χρήσης ενός συστήματος αισθητήρων κίνησης που ενεργοποιούσαν τις κάμερες τις οποίες ο ίδιος είχε εγκαταστήσει γύρω από τον νερόλακκο, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να παραμένει ξάγρυπνος και να είναι συνεχώς παρών.

Το «Shompole Hide», όπως έγινε γνωστός ο τεχνητός αυτός νερόλακος, αποτελεί πλέον ένα νέο τουριστικό αξιοθέατο, που μπορούν να επισκεφθούν τόσο επαγγελματίες φωτογράφοι όσο και φυσιολάτρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...