303
Kαπνοί από φωτιά στον καταυλισμό-τέρας της Μόριας | Reuters

ΜΚΟ στη Μυτιλήνη μιλά «για ελληνικό τμήμα της Λέσβου» – μήνυση από την Περιφέρεια

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 12:50
Kαπνοί από φωτιά στον καταυλισμό-τέρας της Μόριας
|Reuters

ΜΚΟ στη Μυτιλήνη μιλά «για ελληνικό τμήμα της Λέσβου» – μήνυση από την Περιφέρεια

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 12:50

Μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία κατά της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) MORIA CORONA AWARENESS TEAM κατέθεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έπειτα από ανάρτηση της ΜΚΟ όπου γίνεται λόγος για «ελληνικό τμήμα της νήσου» Λέσβου.

«Η Οργάνωση MORIA CORONA AWARENESS TEAM σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια.

Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.

One of biggest Norwegian newspapers reported very nicely about us and our work.Unfortunately some wrong information…

Geplaatst door Moria Corona Awareness Team op Donderdag 21 mei 2020

Η επίμαχη αναφορά της ΜΚΟ έχει γίνει αντικείμενο έντονου σχολιασμού στο Διαδίκτυο και τη Δευτέρα, μέλος της οργάνωσης επεχείρησε να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Κατά δήλωσή του η εν λόγω οργάνωση αποτελείται από μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν μέσα στη δομή της Μόριας.

«Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε θέμα με τη συγκεκριμένη αναφορά», ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status 107,7»,  ο Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ. αλλά να «καταδείξουμε τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια, όπου οι συνθήκες είναι πολύ κακές».

«Κανένας δεν θέλει να μείνει εδώ (στη Μόρια) ούτε για μία μέρα, είναι πολύ επικίνδυνο μέρος», πρόσθεσε και εξήγησε για την αναφορά περί «ελληνικού τμήματος της Λέσβου»:

«Το άρθρο με την επίμαχη αναφορά, γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και θα δούμε όπως είπε, αν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε ή να πούμε σε όλους τι εννοούσαμε. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαμε τον διαχωρισμό του νησιού».

Σύμφωνα με το μέλος της οργάνωσης, ο οποίος είναι και ο ίδιος μετανάστης με καταγωγή από το Αφγανιστάν και ζει στη Μόρια με την οικογένειά του, δεν έχουν χρηματοδότηση από καμία πηγή, αλλά έχουν βοήθεια σε αναγκαία υλικά από άλλη οργάνωση, την ελληνική «Stand By Me».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...