293
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου | IntimeNews

Μιχαηλίδου: Ισες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2021, 16:29
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου
|IntimeNews

Μιχαηλίδου: Ισες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2021, 16:29

«Η περίοδος της πανδημίας λειτούργησε καταλυτικά όχι μόνο για να μην μείνει κανένας πολίτης πίσω αλλά και για να διορθωθούν κοινωνικές αδικίες δεκαετιών». Αυτό επεσήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που συμμετείχε στη συζήτηση «Κοινωνική Πολιτική στην Ε.Ε. κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία» μαζί με τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας Ρολφ Σμάχτενμπεργκ, τον υπουργό Ενταξης Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Μπελμόντε και συντονιστή τον δημοσιογράφο της Καθημερινής Γιάννη Παλαιολόγο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Ευρωπαϊκή πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης που μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Πρόγραμμα Sure και το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει δείξει γρήγορα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά στήριξης της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας. «Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της Ευρώπης στη διαχείριση της πανδημίας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για συνεργασία και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα», είπε η υφυπουργός ξεκινώντας την ομιλία της.

Ειδικότερα, η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις οριζόντιες ενισχύσεις των οικονομικά αδυνάμων αλλά και στη στοχευμένη βοήθεια των πλέον κοινωνικά ευάλωτων όπως οι κακοποιημένες γυναίκες και οι άστεγοι.

Είπε συγκεκριμένα η υφυπουργός: «Η Πολιτεία ενίσχυσε τους πλέον ευάλωτους όχι μόνο με έκτακτα επιδόματα αλλά και με την θεσμοθέτηση μόνιμων προγραμμάτων ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας με επιδότηση εργασίας και ενοικίου. Μέσα στην πανδημία κατάφερε να είναι και δίπλα στην οικογένεια ενισχύοντας τις γυναίκες, αυξάνοντας την χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών και δημιουργώντας για πρώτη φορά πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και πρώιμης διάγνωσης διαταραχών μέσα σε αυτούς».

Η υφυπουργός τόνισε ότι και στην μετά Covid εποχή το πρωτοποριακό προσχολικό πρόγραμμα που ετοιμάζεται δίνει ισότητα στην ευκαιρία διασφαλίζοντας ότι όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ανεξαρτήτως σταθμού, περιοχής και κοινωνικοοικονομικού υποβάθρου θα λαμβάνουν τις απαραίτητες για την ηλικία τους παροχές, γνώσεις και ερεθίσματα. Όπως είπε, η παιδική προστασία και εκπαίδευση είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News