178
|

Μητσοτάκης υπέρ Μακρόν: Ο Ερντογάν τροφοδοτεί το θρησκευτικό μίσος

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 20:23

Μητσοτάκης υπέρ Μακρόν: Ο Ερντογάν τροφοδοτεί το θρησκευτικό μίσος

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 20:23

Την πλήρη υποστήριξή του στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα αγγλικά, στο Twitter.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός αναφέρει:

«Οι προσωπικές προσβολές κατά του προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτη, τροφοδοτεί το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη. Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τον Εμανουέλ Μακρόν και τον γαλλικό λαό, που εξακολουθεί να θρηνεί μετά από ένα στυγερό έγκλημα».

Το έγκλημα στο οποίο αναφερόταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν η φρικτή δολοφονία του εκπαιδευτικού Σαμουέλ Πατί από έναν φανατικό ισλαμιστή, για το οποίο ο Ερντογάν όχι μόνο δεν συλλυπήθηκε τον Μακρόν αλλά του επιτέθηκε όταν ο τελευταίος κήρυξε τον πόλεμο στον ισλαμικό φονταμενταλισμό.

Την αλληλεγγύη του προς τον εταίρο της Ελλάδας, τη Γαλλία, εξέφρασε και το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις προσβλητικές εκφράσεις προερχόμενες από υψηλές αρχές της Τουρκίας κατά του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και οποιοδήποτε λόγο που προβάλει το μίσος», ανέφερε το ελληνικό υπ. Εξωτερικών χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...