271
|

Μητσοτάκης: «Το έθνος μας μεγαλουργεί όταν είναι ενωμένο»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 16:25

Μητσοτάκης: «Το έθνος μας μεγαλουργεί όταν είναι ενωμένο»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 16:25

Μήνυμα ενότητας από τη Ρόδο όπου βρέθηκε την Τετάρτη για την 70η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στο ελληνικό κράτος έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε άμεσα στα περιστατικά με την Τουρκία καλώντας σε «ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση», αλλά και να δείξουμε «αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας».

Κλείνοντας υπενθύμισε ότι «το Εθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες όταν ήταν διχασμένο».

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Ρόδο (INTIMENEWS)

275926275934275944275946275966

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Γιορτάζουμε σήμερα μια λαμπρή στιγμή της ελληνικής Ιστορίας: Την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό της Ελλάδας. Έχουν περάσει 70 χρόνια από αυτήν τη σπουδαία μέρα εθνικής υπερηφάνειας για τη Δωδεκάνησο, για όλο το ελληνικό έθνος.

» Στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους:

» Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση.

» Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε – πάντα προς όφελός μας – διεθνείς συμμαχίες.

» Και, το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις.

» Και να θυμόμαστε πάντα ότι το έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο.

» Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...