410
|

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα συρθεί σε εθνικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 14:45

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα συρθεί σε εθνικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 14:45

Με σύνθημα «καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες της 26ης Μαΐου, προσδίδοντας παράλληλα χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές.

Μετά από τέσσερα χρόνια, τόνισε κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, θα είναι η πρώτη φορά που η κοινωνία θα μιλήσει με δική της φωνή και θα μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε ένα πραγματικό δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος απο τη μεταπολίτευση και μετά.

Για μία ακόμη φορά ο αρχηγός της ΝΔ στηλίτευσε την πολιτική και τις πρακτικές της κυβέρνησης Τσίπρα, κάνοντας και πάλι λόγο για «κυβέρνηση-κουρελού» με μισθωμένους βουλευτές που συνεχίζει να επιβιώνει στηριζόμενη σε ευκαιριακές πλειοψηφίες.

Στόχος μας, τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές του, είναι μία μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές και στο ίδιο πλαίσιο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν πολίτη για την πολιτική αλλαγή που συντελείται στη χώρα.

Ενα τέτοιο αποτέλεσμα, εκτίμησε, θα αναγκάσει τον κύριο Τσίπρα να συρθεί σε εθνικές εκλογές, αν δεν τις έχει προκηρύξει νωρίτερα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ «πρόλαβε» και τα τσιτάτα που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ο Πρωθυπουργός στην προεκλογική μάχη:

«Θα μας πει ακροδεξιούς πηγαίνοντας στις εκλογές. Και θα το πει ποιος; Αυτός που κυβέρνησε 4 χρόνια με τον Καμμένο και έριξε την κυβέρνηση το 2014 μαζί με τη Χρυσή Αυγή και δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη δίκη εδώ και τέσσερα χρόνια», παρατήρησε, για να περάσει στη συνέχεια στην επίθεση με αφορμή την υποψηφιότητα Κόκκαλη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τη συζήτηση περί διαπλοκής.

«Εγώ είμαι με την ελίτ και τη διαπλοκή και προτείνω για την Ευρωβουλή έναν άνθρωπο όπως ο Στέλιος Κυμπορόπουλος και όχι ο κ. Τσίπρας που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη. Λένε ότι η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων. Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή τον Μανώλη Γλέζο. Σήμερα, το 2019, έχει στα ψηφοδέλτιά του το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή. Συγγνώμη δεν το είπα σωστά. Που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην τελευταία -όπως θέλησε να επισημάνει- συνεδρίαση της ΚΟ πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Και είναι, σημείωσε, και η τελευταία με αυτή την σύνθεση, καθώς σύντομα -όπως υπογράμμισε- ο αριθμός των μελών της θα είναι πολύ μεγαλύτερος και η αίθουσα της Γερουσίας γεμάτη, προεξοφλώντας έτσι τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...