516
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του ΚΕΦίΜ, όπου περιέγραψε τις κινήσεις του για την πάταξη της ανομίας | INTIMENEWS

Μητσοτάκης: Θα τελειώσουμε τα άβατα, το πανεπιστημιακό άσυλο και τον νόμο Παρασκευόπουλου

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2019, 17:14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του ΚΕΦίΜ, όπου περιέγραψε τις κινήσεις του για την πάταξη της ανομίας
|INTIMENEWS

Μητσοτάκης: Θα τελειώσουμε τα άβατα, το πανεπιστημιακό άσυλο και τον νόμο Παρασκευόπουλου

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2019, 17:14

Τα όσα θλιβερά, αν όχι άθλια, συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια (εδώ) αποτέλεσαν την ιδανική αφορμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην Αθήνα.

Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση του ΚΕΦίΜ με τίτλο «Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την Ελευθερία και την Ευημερία», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι με την κυβέρνηση της ΝΔ τα άβατα θα τελειώσουν.

«Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας. Αυτή η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχει ξεφύγει. Το άβατο των Εξαρχείων έχει κάνει αβίωτη τη ζωή των κατοίκων. Χθες έφτασαν στο σημείο να ακουστούν συνθήματα χυδαία όπου προσέβαλαν ακόμα και νεκρούς. Ολη η κοινωνία θεωρεί ότι έχει φτάσει η ώρα να πει “ως εδώ”», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα περιέγραψε αναλυτικά τις πρώτες κινήσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα και με την κυβέρνηση της ΝΔ τα άβατα τελειώνουν» είπε, για να συμπληρώσει: «Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί αμέσως. Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα γίνει διαχωρισμός μεταξύ των κρατουμένων και των σκληρών κρατουμένων και τρομοκρατών όπου θα πρέπει να τοποθετηθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ και θα επανιδρύσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε στην ομιλία του στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος και το κόμμα του την έννοια του φιλελευθερισμού.

«Εχουμε ένα αναποτελεσματικό και δαπανηρό κράτος. Η φιλελεύθερη σκέψη φαίνεται ότι είναι η κόκκινη γραμμή μεταξύ του πραγματικού προοδευτικού και του αντιδραστικού. Οι αυτόκλητοι προοδευτικοί αποδεικνύονται θλιβεροί ρακοσυλλέκτες του παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά και στον φιλελεύθερο χαρακτήρα της επανάστασης του 1821 –άλλωστε θέμα της εκδήλωσης ήταν η Ατζέντα 2021, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

«Ο αγώνας του 1821 ήταν μία εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση αλλά ήταν και μια φιλελεύθερη επανάσταση. Ο Διονύσιος Σολωμός το 1823 εισάγει την φιλελεύθερη έννοια, επηρεασμένη τότε η ελληνική επανάσταση από την φιλελεύθερη σκέψη που κυριαρχούσε στην Ευρώπη. Η φιλελεύθερη πτυχή της επανάστασης κινδυνεύει να χαθεί. Οι προοδευτικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες καλούνται ξανά να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα. Ο βασικός κεντροδεξιός φορέας του τόπου η ΝΔ καλείται να υπερβεί το ίδιο πρόβλημα και τις δικές της αδυναμίες.

» Για να απαντήσουμε στα παραπάνω θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα θεμελιώδη. Δεν είναι τυχαίο ότι εμείς οι φιλελεύθεροι επιλέγουμε από την έννοια ‘λαός’, τη λέξη ‘πολίτης’. Το κράτος ξεχνά τελείως ότι λειτουργεί υπέρ του πολίτη. Το κοινωνικό συμβόλαιο τελικά καταρρέει» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ουσιαστική παιδεία χωρίς την ελεύθερη επιλογή μάθησης, δεν μπορεί να υπάρχει δημόσια παιδεία χωρίς να υπάρχει κοινή αφετηρία για όλα τα παιδιά σε όλη την χώρα. Η ελεύθερη οικονομία οδηγεί στην ελεύθερη δημιουργία, γιατί δίνει για ευκαιρίες για προκοπή στον λιγότερο προνομιούχο. Μια προοδευτική φιλελεύθερη κοινωνία αναπνέει το οξυγόνο της ελεύθερης οικονομίας και σκέψης.

» Το φιλελεύθερο σχέδιό μας επιτρέπει σε όλους να κατακτήσουν την ζωή μέσα από την σκληρή δουλειά, χωρίς διακρίσεις. Το πρώτο νέο πρότυπο σχολείο που θα ιδρύσουμε θα είναι στο Περιστέρι», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...