235
|

Μητσοτάκης: Θα καταργήσω άμεσα το Αυτόφωρο για τα αδικήματα περί Τύπου

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 15:57

Μητσοτάκης: Θα καταργήσω άμεσα το Αυτόφωρο για τα αδικήματα περί Τύπου

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 15:57

Για την άμεση κατάργηση της διαδικασίας του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του με αφορμή τις συλλήψεις των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» κατόπιν μήνυσης του Πάνου Καμμένου.

Σε δήλωσή του για το Προσφυγικό, από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εκφοβίσει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική.

«Το Σάββατο, τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου.  Όχι γιατί τον συκοφάντησαν. Αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών», τόνισε, διαμηνύοντας ωστόσο στους συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι η  Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν πρόκειται να γίνει Βενεζουέλα.

«Πήραν 1,6 δισ. ευρώ και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και αφού χαρακτήρισε ντροπή για τη χώρα το κέντρο υποδοχής της Μόριας στη Μυτιλήνη, ανέλαβε τρεις δεσμεύσεις για όταν αναλάβει τα ηνία της χώρας:

  • Πρώτον, είπε, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους.
  • Δεύτερον, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, θα έρθει στο φως.
  • Και τρίτον, η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική: τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...