325
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ευρωπαίο επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ της προσπάθειας για μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 12:14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ευρωπαίο επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ της προσπάθειας για μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 12:14

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας που έχει οργανώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αποκτήσει μόνιμες δομές ώστε να συνδράμει σε κάθε χώρα που έχει ανάγκη, τόνισε ο Πρωθυπουργός που συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με το ευρωπαίο επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη.

Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχθηκε τον κ. Στυλιανίδη και πρόσθεσε: «Θέλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση της ΕΕ να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, αλλά και για την προσπάθειά του για την συγκρότηση του μηχανισμού RescEU».

Επισήμανε ότι «επιβάλλεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη.

» Ο μηχανισμός κάνει ακριβώς αυτό -και θέλω να τον διαβεβαιώσω προσωπικά- σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου, σκοπεύω να ηγηθώ της προσπάθειας ο μηχανισμός να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται ώστε να μπορεί να συνδράμει κάθε ευρωπαϊκή χώρα που έχει ανάγκη».

Πρόσθεσε ότι «η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν δυστυχώς για πολλά χρόνια» και ειδικά στον ευρωπαϊκό Νότο.

«Σε αυτή την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε αυτό τον μηχανισμό ήσουν πάντα συμπαραστάτης, η δική σου συμβολή και η προσπάθεια με άλλους ευρωπαίους ηγέτες βοήθησε πολύ», είπε, από την πλευρά του, στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Επισήμανε ακόμη: «Αυτό θα πρέπει να το συνεχίσουμε, θα πρέπει να διαθέσουμε περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια και το RescEU θα είναι η ομπρέλα που θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη και την Ελλάδα για να μπορέσει ακριβώς να φτάσει στον ύψιστο βαθμό πρόληψης και προετοιμασίας. Σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, κ. πρόεδρε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σώθηκαν περιουσίες του κόσμου. Έχουμε μια οικολογική καταστροφή, θα τη διαχειριστούμε, θα πρέπει και σήμερα να τρέξουμε πολύ, να σβήσει η πυρκαγιά. Αν μας βοηθήσει και ο άνεμος, απ’ ότι μου είπαν οι τεχνοκράτες και ο κ. Χρυσοχοΐδης, θα πάμε καλά. Αλλά, είμαστε εδώ παρόντες για να δώσουμε τη χειροπιαστή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Τέλος ευχαρίστησε την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, την Κύπρο και άλλες χώρες, οι οποίες είναι έτοιμες να συνδράμουν ανά πάσα στιγμή την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...