188
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Συνεργασία ΕΕ – ΝΑΤΟ για να υπάρξει καλή γειτονία

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 16:47
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Συνεργασία ΕΕ – ΝΑΤΟ για να υπάρξει καλή γειτονία

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 16:47

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη δεύτερη μέρα των εργασιών της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και άμυνας, καθώς και η Νότια Γειτονία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έναρξη της συνεδρίασης συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στολτενμπεργκ και έτσι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις ΕΕ – NATO, υπό το φως και της δέσμευσης της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για ενίσχυση του ευρωατλαντικού δεσμού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός, στην παρέμβασή του, υποστήριξε την στρατηγική για την αύξηση των δυνατοτήτων της ΕΕ να ενεργεί αυτόνομα για την αντιμετώπιση τόσο των παραδοσιακών απειλών ασφαλείας όσο και των νέων προκλήσεων, όπως η κυβερνοασφάλεια και οι υβριδικές απειλές.

Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις αρχές και τις διαδικασίες που προβλέπουν οι Συνθήκες των δύο Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης και της αυτονόητης αρχής της καλής γειτονίας που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων.

Σε ό,τι αφορά τη Νότια Γειτονία, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε την ανάγκη να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή των δράσεων που έχουν ήδη υιοθετηθεί προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών της Μεσογείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News