406
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, την Πέμπτη, στη Λευκωσία | Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης από Λευκωσία: Στόχος η ανάπτυξη με μείωση της φορολογίας και η προσέλκυση επενδύσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:54
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, την Πέμπτη, στη Λευκωσία
|Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης από Λευκωσία: Στόχος η ανάπτυξη με μείωση της φορολογίας και η προσέλκυση επενδύσεων

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:54

Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, την Πέμπτη.

«Η Κύπρος πέτυχε αυτό που εμείς δεν έχουμε πετύχει στην Ελλάδα, δηλαδή να μπορέσει να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά πετυχαίνοντας γρήγορα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του 4%. Αυτός είναι ο στόχος της ΝΔ. Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης με υπερφορολόγηση της παραγωγικής οικονομίας. Καταφέρατε να εξυγιάνετε τα δημόσια οικονομικά, χωρίς να αυξήσετε τους φόρους, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, απλοποιώντας επιχειρηματικό περιβάλλον, προσελκύετε επενδύσεις. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνουμε και εμείς στην Ελλάδα. Το 2019 είναι έτος και εθνικών εκλογών. Είναι μια ευκαιρία για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια πολιτική που θα ελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς στο μέλλον. Η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα, θα αφήσουμε πίσω τους διχασμούς» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στη Λευκωσία. Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε πως στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη βλέπει το μέλλον της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

«Είμαι σίγουρος πως πολύ σύντομα τα ηνία της χώρας θα είναι στα δικά σου χέρια για μια καλύτερη Ελλάδα, μέσα σε μια καλύτερη Ευρώπη. Στην Κύπρο περάσαμε δύσκολα, όπως και στην Ελλάδα. Τις δυσκολίες τις είδαμε ως ένα μεγάλο στοίχημα να διορθώσουμε τα λάθη και τις στρεβλώσεις και μέσα από μεταρρυθμίσεις να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά, να μειώσουμε φόρους και να δώσουμε κίνητρα στην επιχειρηματικότητα. Αυτό είναι το κλειδί που μας οδήγησε, σήμερα η Κύπρος να έχει από τους ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη» είπε ο κ. Νεοφύτου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κύπρο και την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, την οικονομική πολιτική του οποίου εξήρε δηλώνοντας πως και δικός του στόχος είναι η ανάπτυξη με μείωση της φορολογίας και προσέλκυση επενδύσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν ΔΗΣΥ και ΝΔ τονίζοντας πως και τα δύο κόμματα έχουν ως συστατικό την έννοια της δημοκρατίας, μια δημοκρατία που σήμερα στην Ευρώπη δοκιμάζεται και αμφισβητείται από δυνάμεις εθνικισμού και λαϊκισμού. «Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που οι ευρωεκλογές είναι τόσο σημαντικές και που το αρραγές μέτωπο που έχουμε χτίσει, ως κόμματα του ΕΛΚ, είναι τόσο σημαντικό. Είναι σημαντικό το ΕΛΚ να είναι η ισχυρή δύναμη. Μεταφέρω την υποστήριξή μου στον ΔΗΣΥ για τον αγώνα, είμαι εδώ να επιβεβαιώσω τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...