714
Φωτογραφία από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή | INTIMEnews

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών – οι στόχοι ψηλά, το βλέμμα χαμηλά

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 11:17
Φωτογραφία από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών – οι στόχοι ψηλά, το βλέμμα χαμηλά

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 11:17

Πιστός στο χρονοδιάγραμμα και χωρίς καμία καθυστέρηση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εισήλθε στις 11.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής για την πρώτη και τελευταία ανοικτή ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ολες οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνονται στο Μαξίμου,  θα είναι κλειστές και σε αυτές θα συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί, δεδομένου όπως είπε, ότι οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι συγκεκριμένες.

«Στις 7 Ιουλίου κερδίσαμε τη μάχη των ιδεών. Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μας την έδωσαν απλόχερα. Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τους Έλληνες κάτω από ένα κοινό όραμα ευημερίας και προκοπής. Από σήμερα αποδεικνύουμε ότι είμαστε έτοιμοι, η δουλειά έχει ξεκινήσει όπως έχετε διαπιστώσεις. Τα επόμενα υπουργικά θα γίνονται στο Μαξίμου. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται μόνο σε επίπεδα υπουργών καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι πλέον καθορισμένες. Καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο: αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης με στόχο την παραγωγή ορατού αποτελέσματος και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη», ανέφερε στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Μητσοτάκης.

«Μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν. Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μια δημιουργική σύνθεση», είπε για το μείγμα της κυβέρνησής του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης, για παραγωγή άμεσου και ορατού αποτελέσματος για την καθημερινότητα του πολίτη.

«Aλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε τις πολιτικές μας με έναν και μόνο στόχο: να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη»

«Είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε. Έχουμε το πολιτικό σχέδιο, έχουμε το κατάλληλο επιτελείο και το υπουργικού σχήμα. Πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μία δημιουργική σύνθεση. Σε κοινή συμπαράταξη. Μαζί με άλλους που άφησαν την καριέρα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, για να έρθουν μαζί μας. Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε:

  • Σε κάθε υπουργό θα δοθεί ειδικός φάκελος (φωτογραφία κάτω) με τους στόχους ανά χαρτοφυλάκιο και τις εκκρεμότητες που αφήνει πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Θα υπάρχει σχεδιασμός εξαμήνου για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και αξιολόγηση των υπουργών ως προς την επίτευξη των στόχων ( σ.σ. την αξιολόγηση αυτή αναλαμβάνει απευθείας το πρωθυπουργικό Γραφείο και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Ακης Σκέρτσος)
  • Θα δοθεί στους υπουργούς  έντυπο με τις προτάσεις και τις σκέψεις τους εν όψει της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και σε σημαντικό βαθμό τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.

»Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποιο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του», τόνισε,  και σε αυτή την προσπάθεια, σημείωσε, έχουμε ένα πρόσθετο όπλο, το πληροφοριακό σύστημα “Μαζί” για την παρακολούθηση της πορείας του κυβερνητικού έργου.

«Πολιτική όμως, δεν ασκούμε μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός, γιατί «κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε».

Ο πρώτος που αξιολογείται είμαι εγώ, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε πως η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά όλο το καλοκαίρι.

Aλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε τις πολιτικές μας με έναν και μόνο στόχο: Να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Ζωντανά η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Woensdag 10 juli 2019

Η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για Πρόεδρό της, επιβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την ελπίδα η εκλογή του νέου προέδρου του κονοβουλίου να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία.

Οπως είπε, το τριήμερο 20-22 Ιουλίου θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και το βράδυ της 22ας Ιουλίου η κυβέρνηση θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης. Tην επόμενη ημέρα, πρόσθεσε, θα έρθει το πρώτο μας νομοσχέδιο γαι το επιτελικό κράτος και θα ακολουθήσει το φορολογικό, με τις μειώσεις φόρων που υποσχεθήκαμε στους πολίτες.

«Πετύχαμε τον κεντρικό στόχο που ήταν η αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις, η λογική της ακραίας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας συγχαρητήρια στους υπουργούς του για τον τρόπο που χειρίστηκαν τις παραδόσεις -παραλαβές των υπουργείων.

«Θα υψώσουμε γέφυρες, δεν θα σηκώσουμε τοίχους», ήταν το μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει, ενώ η προτροπή του προς τα μέλη της κυβέρνησής του που ξεχώρισε κατά την ομιλία του, ήταν για σκληρή δουλειά:

«Να κρατήσουμε τους στόχους ψηλά και το βλέμμα χαμηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας μέσα σε μόλις 14 λεπτά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...