Φωτογραφία από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα στο Μαξίμου | SOOC
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα

Εκτός από τη νομοθετική παρέμβαση για τις διαδηλώσεις, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκε επίσης το σχέδιο νόμου για το επίδομα γέννησης, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τις πρόσφατες επαφές του σε Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο
Protagon Team

Δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τα σχέδια νόμου για το επίδομα γέννησης και τις διαδηλώσεις αντίστοιχα, τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Δευτέρα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προηγήθηκε η ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τις εξελίξεις με τον αγωγό EastMed και τις επαφές που είχε τις τελευταίες ημέρες σε Λιβύη, Ισραήλ και Κύπρο.

«Πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην παρέμβασή του για το νομοσχέδιο  που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (στη φωτογραφία κάτω στο υπουργικό μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη), για τη διεξαγωγή των συγκεντρώσεων – διαδηλώσεων στο κέντρο των πόλεων.

«Η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης είναι ο στόχος των διοργανωτών μιας διαμαρτυρίας; Αν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή κυβερνητική πρωτοβουλία τυγχάνει στήριξης και πέραν των πολιτικών δυνάμεων της ΝΔ. Πάνω απ’όλα η κοινωνία στηρίζει αυτές τις πολιτικές και γι’αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά τον σεβασμό στο δημόσιο χώρο», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά στο υπουργικό παρουσιάστηκε το σχέδιο νόμου για το επίδομα γέννησης -μέτρο δημογραφικής πολιτικής, όπως υπογραμμίστηκε, το οποίο θέτει ως κριτήριο οικογενειακό εισόδημα 70 000 ευρώ τον χρόνο.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά) ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης/SOOC

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό, ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Από καλύτερη ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, από μεταρρυθμίσεις που φέρνουν επενδύσεις και δουλειές που δίνουν καλύτερη προοπτική και τελικά ελπίδα για καλύτερη ζωή», τονίστηκε μεταξύ άλλων από τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Εφεξής οποιαδήποτε παροχή θα χορηγείται με πρωτοβουλία της διοίκησης αυτόματα, αρχής γενομένης από το επίδομα γέννησης», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πλέον -όπως είπε- με μέριμνα του  υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το που γεννιέται ένα παιδί θα πιστώνεται αυτόματα το επίδομα στην οικογένεια.

Οπως προαναφέρθηκε, η συνεδρίαση του υπουργικού ξεκίνησε με ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τις επαφές που είχε τόσο τις προηγούμενες ημέρες στις χώρες του Κόλπου, όσο και στις χθεσινές σε Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ θετικό ότι προχωρούμε στην υπογραφή του East Med, μία εξέλιξη που όπως επεσήμανε, δείχνει τα αντανακλαστικά των χωρών της περιοχής και παράλληλα αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία που θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής, αλλά και στον εφοδιασμό της Ευρώπης.