354
Ο Πρωθυπουργός με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας - τον υπουργό Γιάννη Βρούτση (δεξιά του στη φωτογραφία) και τους υφυπουργούς Δόμνα Μιχαηλίδου (πρώτη δεξιά) και Νότη Μηταράκη (αριστερά, δίπλα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα) - στη συνάντηση της Τετάρτης | INTIMEnews

Μητσοτάκης στο υπ. Εργασίας: Τέλη Σεπτεμβρίου η αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στις συντάξεις χηρείας

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 11:34
Ο Πρωθυπουργός με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας - τον υπουργό Γιάννη Βρούτση (δεξιά του στη φωτογραφία) και τους υφυπουργούς Δόμνα Μιχαηλίδου (πρώτη δεξιά) και Νότη Μηταράκη (αριστερά, δίπλα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα) - στη συνάντηση της Τετάρτης
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στο υπ. Εργασίας: Τέλη Σεπτεμβρίου η αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στις συντάξεις χηρείας

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 11:34

Tέλη Σεπτεμβρίου θα δουν οι δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης,  όπως διαβεβαίωσε κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%, έναντι 50% που ισχύει σήμερα, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει στη σχετική δήλωσή του πως δεν ήταν καθόλου εύκολο, δεδομένου -όπως είπε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κληροδότησε στην Νέα Δημοκρατία ένα «παντελώς απροετοίμαστο» σύστημα.

»Λύνουμε επιτέλους την εκκρεμότητα την οποία κληρονομήσαμε, όσον αφορά στις συντάξεις χηρείας. Στο τέλος του μήνα 65.850 δικαιούχοι θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70%, όπως είχαμε δεσμευθεί», τόνισε στη δήλωσή του.

O Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση/ ΙΝΤΙΜΕnews

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, καθώς επίσης στην ανάγκη μείωσης των εισφορών και του κόστους υπερωριακής εργασίας.

«Το πρώτο βασικό ζήτημα είναι ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει στην υποδηλωμένη εργασία. Θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό δραστικά. Όχι μόνο μέσα από στοχευμένους και συστηματικούς ελέγχους, οι οποίοι γίνονται από τους επιθεωρητές εργασίας, αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων θέλουμε να ενθαρρύνουμε την πλήρη απασχόληση. Αυτό σημαίνει αυξημένο υπερωριακό κόστος στη μερική απασχόληση αλλά και μείωση των εργοδοτικών εισφορών από 1η Ιουλίου 2020 μόνο όμως για όσους βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης», εξήγησε ο Πρωθυπουργός (δείτε κάτω το βίντεο των δηλώσεών του).

Δόμνα Μιχαηλιδου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Βρούτσης πριν από την έναρξη της συνάντησης εργασίας στο υπουργείο Εργασίας/ ΙΝΤΙΜEnews

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες από το Μαξίμου, βούληση του Πρωθυπουργού είναι να υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το περιεχόμενο των επικείμενων συναντήσεών του στη Νέα Υόρκη με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τους πρωθυπουργούς Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας,  Ζόραν Ζάεφ και Έντι Ράμα.

Αν και προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ο τύπος της ενημέρωσης των κομμάτων, αυτό ενδέχεται να γίνει και κατά τις συναντήσεις που θα έχει τον Οκτώβριο ο κ. Μητσοτάκης με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αντικείμενο την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...