364
| ΙΝΤΙΜΕnews

Mητσοτάκης στο συνέδριο των FT: Ψήφος εμπιστοσύνης η επιτυχία του 5ετούς

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 16:11

Mητσοτάκης στο συνέδριο των FT: Ψήφος εμπιστοσύνης η επιτυχία του 5ετούς

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 16:11

Η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη για το μεγάλο ριμπάουντ με «όπλο» τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο, Μπεν Χαλ, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «The Global Boardroom» των Financial Times.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα την επιτυχή έκδοση του πενταετούς ομολόγου, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επομενη ημέρα της πανδημίας με το άνοιγμα του τουρισμού.

«Οι κεφαλαιαγορές είναι αισιόδοξες για την Ελλάδα. Εκδίδουμε πενταετές ομόλογο, μετά από καιρό. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Τα πρόσφατα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αν τα συνδυάσετε με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, τα self tests και το γεγονός πως μπορούμε να κάνουμε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, εκτιμώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά. Η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και το λιανεμπόριο λειτουργούν και θεωρώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά εντός του μήνα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Οσον αφορά τον τουρισμό, διαβεβαίωσε ότι «θα ανοίξουμε με ασφάλεια», επαναλαμβάνοντας ότι όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς την Ελλάδα θα μπορεί να το κάνει, είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με το τεστ αντισωμάτων, είτε με ένα μοριακό τεστ.

Αυτές τις ημέρες, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, ξεπερνιέται φράγμα των 100.000 εμβολιασμών ανά ημέρα και καθώς θα έρχονται περισσότερα εμβόλια τον Μάιο και τον Ιούνιο, «εκτιμούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να προσφέρουμε εμβόλια σε όλον τον ενήλικο πληθυσμό».

Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη για το μεγάλο ριμπάουντ, με επιτάχυνση των ιδιωτικών επενδύσεων και «όπλο» τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. «Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι τα κεφάλαια του Ταμείου θα κατευθυνθούν σε κρίσιμους για τη χώρα τομείς.

Στην αναφορά του, τέλος, στα Ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ότι «οι εντάσεις μπορούν να τελειώσουν αν συμφωνήσουμε ότι οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα από ένα πλαίσιο με επίκεντρο τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

«Καταστήσαμε σαφές στους ευρωπαίους εταίρους μας πως ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία είναι κάτι που αφορά και την Ευρώπη», υπογράμμισε και πλέον, είπε, στη γειτονική χώρα προφέρεται μία θετική ατζέντα, αλλά με προϋποθέσεις και αιρεσιμότητα, αν η Τουρκία επιστρέψει στην αναθεωρητική εξωτερική πολιτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News