318
Ο Πρωθυπουργός στο Νταβός | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης: Στο Νταβός επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 21:30
Ο Πρωθυπουργός στο Νταβός
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης: Στο Νταβός επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 21:30

Μια συνολική αποτίμηση των επαφών τουβστο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι στο Νταβός της Ελβετίας επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις και υπογραμμίζει ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχή μιας μακράς περιόδου ανάπτυξης.

Αναλυτικά, σημειώνει: «Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας σε ενέργεια, πράσινη οικονομία, τεχνολογία. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς περιόδου ανάπτυξης για την Ελλάδα».

Δείτε την ανάρτησή αλλά και το βίντεο από τις παρεμβάσεις και τις συναντήσεις του στο Νταβός:

«Υπάρχει θετικό κλίμα για την Ελλάδα»

«Το γενικότερο κλίμα για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι πολύ θετικό. Και θα το εκμεταλλευτούμε και γεωπολιτικά και οικονομικά», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους στο Νταβός, όταν ρωτήθηκε για το ευρύτερο κλίμα που επικράτησε για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ενώ αναφορικά με την έξοδο από την κρίση και τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε: «Όλοι πιστώνουν στην Ελλάδα ότι αντιμετώπισε μια κρίση δεκαετίας με τεράστια θεσμική ωριμότητα. Σε πολλές από τις συναντήσεις που είχα, εδώ στο Νταβός, μου ανέφεραν το όνομα της κυρίας Σακελλαροπούλου. Έκανε μεγάλη αίσθηση η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς, δε, για την έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας του γερμανικού Κοινοβουλίου, σημείωσε: «Με μια πρώτη ανάγνωση μπορώ να σας πω ότι υποστηρίζει απόλυτα το δίκαιο των ελληνικών θέσεων και δεν νομίζω πια ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς την νομική διάσταση του θέματος. Η πολιτική διάσταση εξάλλου έχει ήδη αντιμετωπιστεί με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής».

Τέλος, μιλώντας για την κλιματική αλλαγή επισήμανε πως «υπάρχει απόλυτη κατανόηση ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφορούν το εδώ και το σήμερα. Και εκεί η Ελλάδα έχει βγει πολύ μπροστά, με μια φιλόδοξη ατζέντα για τη μετατροπή του ίδιου του αναπτυξιακού της μοντέλου πράγμα που συνιστά μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...