272
Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο: «Εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες» | CNN

Μητσοτάκης στο CNN: «Οι πολίτες ψήφισαν με τη λογική παρά με το συναίσθημα»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 16:59
Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο: «Εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες»
|CNN

Μητσοτάκης στο CNN: «Οι πολίτες ψήφισαν με τη λογική παρά με το συναίσθημα»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 16:59

Ως τον νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό της Ελλάδας που «νίκησε τη λαϊκιστική κυβέρνηση της χώρας του με μεγάλη διαφορά» παρουσιάζει το CNN τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στον αναλυτή και δημοσιογράφο Φαρίντ Ζακάρια.

Η συνέντευξη προγραμματίζεται μεταδοθεί το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος).

Σε τρέιλερ στην ιστοσελίδα του CNN σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός «εξηγεί στον Φαρίντ Ζακάρια γιατί οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη τους στο λαϊκισμό».

Ο δημοσιογράφος ερωτά μεταξύ άλλων τον κ. Μητσοτάκη: «Κερδίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό υπό μια έννοια είναι κατανοητό καθώς οι πολίτες κουράστηκαν από το κόμμα που είχε την εξουσία. Αλλά αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση στις πρόσφατες εκλογές ήταν η κατάρρευση των ακροδεξιών λαϊκιστών της Χρυσής Αυγής. Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;»

Ο Πρωθυπουργός απαντά: «Πιστεύω ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

» Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική. Εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες.

» Ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.

» Έτσι, κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση».