753
Ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά την ΚΟ της ΝΔ στο Καβούρι | ert.gr

Μητσοτάκης στην ΚΟ: Τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 14:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2019, 16:30
Ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά την ΚΟ της ΝΔ στο Καβούρι
|ert.gr

Μητσοτάκης στην ΚΟ: Τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2019, 14:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2019, 16:30

Ολα τα τρέχοντα ζητήματα με κυρίαρχο το Μεταναστευτικό τέθηκαν στην άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που έγινε το Σάββατο σε ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Η συνεδρίαση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε καλό κλίμα.

Επτά υπουργοί, μεταξύ τους οι κ. Σταϊκούρας, Χρυσοχοΐδης, Κουμουτσάκος, και Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκαν σε ζητήματα της αρμοδιότητάς τους. Ακολούθησαν παρεμβάσεις 55 βουλευτών – σχεδόν το ένα τρίτο της ΚΟ του κόμματος – και η συνεδρίαση έκλεισε με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μεταναστευτικό κυριάρχησε στη συζήτηση – πρόκειται εξάλλου για ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τα μέλη της ΚΟ από την επαρχία. Οι βουλευτές ζήτησαν καλύτερη ενημέρωση για τις μετεγκαταστάσεις των προσφύγων και μεταναστών από τα κέντρα στα νησιά προς την ενδοχώρα.

Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα πού θα κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα αλλά και ότι οι μετεγκαταστάσεις που γίνονται θα είναι οι τελευταίες.

Πληροφορίες του liberal.gr αναφέρουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε πρόταση για μεταφορά ορισμένου αριθμού οικογενειών προσφύγων σε αγροτικές περιοχές ώστε να μπορούν να βρουν απασχόληση σε αγροτικές εργασίες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστή η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη εμπλεκομένων σε τρομοκρατικές ομάδες. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τις Αρχές και εξέφρασε τη δέσμευσή του για την εξάλειψη του φαινομένου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε σχετικά:

«Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας».

Δήλωση για την επιτυχή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική

Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Zaterdag 9 november 2019

Η ομιλία Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός, κατά την παρέμβασή του με την οποία έκλεισαν οι εργασίες της ΚΟ, τόνισε ότι «έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών, δείξαμε ότι είχαμε σχέδιο και ότι είμαστε αποτελεσματικοί». Ευχαρίστησε δε τους βουλευτές οι οποίοι όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «είναι ο πολιορκητικός κριός που θα υλοποιήσει και θα μεταφέρει στην κοινωνία την κυβερνητική πολιτική».

«Στις εκλογές φτάσαμε στο 40% δίνοντας έμφαση σε τρία ζητήματα: στη μείωση των φόρων, στις νέες δουλειές και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών, έχουμε προωθήσει λύσεις και θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η χώρα βρίσκεται, πια, στο κέντρο του παγκόσμιου επενδυτικού χάρτη. Έχουμε τη δυνατότητα όχι απλά να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα και να καταστήσουμε τη ΝΔ κυρίαρχη πολιτική δύναμη για τα επόμενα χρόνια», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Είμαστε για 4 μήνες κυβέρνηση και θα χτίσουμε για 4 χρόνια, εξηγώντας στους πολίτες γιατί είμαστε συνεπείς και γιατί είναι σωστή η πολιτική μας που θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι «πρέπει να είναι σαφές προς όλους, ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είναι διαφορετική. Κληρονομήσαμε ένα πρόβλημα και η Ευρώπη σήμερα, δεν έχει στρατηγική. Εμείς άμεσα, ψηφίσαμε ένα νόμο που αυστηροποιεί το πλαίσιο χορήγησης ασύλου. Έχουμε το νομικό εργαλείο να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, το οποίο δεν είχαμε ως τώρα. Μας δίνει το νομικό οπλοστάσιο να κάνουμε ουσιαστικό διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών».

Οπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, αυτή την ώρα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νησιά, σημειώνοντας πως είναι η τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στην λειτουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει καμία μετακίνηση χωρίς να έχει γίνει ενημέρωση των δημάρχων και των τοπικών βουλευτών, ενώ πρόσθεσε πως θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα. Για τον λόγο αυτόν έχει προγραμματιστεί να γίνουν άμεσα 400 προσλήψεις συνοριοφυλάκων. «Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως η βασική έγνοια των πολιτών είναι η πορεία της οικονομίας.

«Ασχολούμαστε με τα τρέχοντα και τα μεγάλα, όμως έχουμε υποχρέωση να δούμε και το μέλλον. Στο περιβάλλον πρέπει να καταστήσουμε την παράταξή μας ως την παράταξη που θα εφαρμόσει στην πράξη την πολιτική της βιώσιμης ανάπτυξης με προστασία του περιβάλλοντος. Αυτός ο χώρος ανήκει σε μας. Έχουμε μια πολιτική που συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με την ανάπτυξη», διευκρίνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός είπε: «Κάναμε ένα ενδιαφέρον πείραμα, να βρεθούμε πιο χαλαρά, να μιλήσουμε πιο ανοιχτά. Είμαι τυχερός που είμαι πρόεδρος αυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», ενώ ευχαριστώντας τους βουλευτές και ιδιαίτερα τα νέα στελέχη, τους είπε πως οι πόρτες του γραφείου του είναι πάντα ανοικτές. Τέλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της περιφέρειας ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα, θα δρομολογηθούν στοχευμένα περιφερειακά αναπτυξιακά έργα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...