389
«Πριν το χάραμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι. Και η κυβέρνηση Τσίπρα είναι στην πιο σκοτεινή στιγμή της θλιβερής διαδρομής της. Αλλά η μέρα που θα χαράξει μια νέα φωτεινή εποχή για τους Έλληνες δεν αργεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ | Youtube

Μητσοτάκης: Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε – δεν δίστασαν να του επιτεθούν, θα αναζητηθούν ευθύνες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 19:39
«Πριν το χάραμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι. Και η κυβέρνηση Τσίπρα είναι στην πιο σκοτεινή στιγμή της θλιβερής διαδρομής της. Αλλά η μέρα που θα χαράξει μια νέα φωτεινή εποχή για τους Έλληνες δεν αργεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ
|Youtube

Μητσοτάκης: Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε – δεν δίστασαν να του επιτεθούν, θα αναζητηθούν ευθύνες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 19:39

Στην πιο σκοτεινή στιγμή της θλιβερής διαδρομής της, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν δίστασε να επιτεθεί με χημικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές -ανάμεσά τους οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι- τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για όσα συνέβησαν την Κυριακή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΝΔ που ζήτησε την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκταταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι «θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν στο Σύνταγμα και είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο».

«Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε και την φωνή του οφείλουμε να την ακούσουμε όλοι. Με πρώτο τον κύριο Τσίπρα και τους πρόθυμους υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών που ετοιμάζονται να ψηφίσουν χωρίς να έχουν καμία τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο μέγεθος και τον παλμό του συλλαλητηρίου.

«Η κυβέρνηση», κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, «υπέγραψε αυτή τη συμφωνία απέναντι στο εθνικό αίσθημα, και χωρίς διακομματική συναίνεση» και την Κυριακή δεν δίστασε ούτε να επιτεθεί με χημικά σε όσους διαφωνούν με την επιλογή της.

Ο προεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε κούφιους αριθμούς τις τεχνητές -όπως τις χαρακτήρισε- πλειοψηφίες στη Βουλή για τη συμφωνία, μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με το περιεχόμενό της.

«Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: Πρόκειται για συμφωνία που ανατρέπει μια εξωτερική πολιτική δεκαετιών, καθώς αναγνωρίζει ‘μακεδονική’ ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες και ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους», επέμεινε, προαναγγέλλοντας σκληρή μάχη στο κοινοβούλιο:

«Στη Βουλή, την εβδομάδα που έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία. Με επιχειρήματα, αλλά και με αποφασιστικότητα. Με δημοκρατική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει».

«Πριν το χάραμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι. Και η κυβέρνηση Τσίπρα είναι στην πιο σκοτεινή στιγμή της θλιβερής διαδρομής της. Αλλά η μέρα που θα χαράξει μια νέα φωτεινή εποχή για τους Έλληνες δεν αργεί. Σύντομα, με την απόφαση του λαού, θα ξαναδώσουμε στην Ελλάδα εθνική υπερηφάνεια, σταθερότητα και, κυρίως, αξιοπρέπεια», κατέληξε στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Aπάντηση Γεροβασίλη

Στον πρόεδρο της ΝΔ απάντησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη (την παραίτηση της οποίας ζήτησε η ΝΔ) με δύο διαδοχικά tweets: