2329
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή, με τη χαρακτηριστική κόκκινη κορδέλα στο πέτο για την ημέρα του ΑIDS | Dimitris Kapantais/ SOOC

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τι προτείνετε; Να κλείνουν πιο συχνά τα σχολεία; Να μιλά ο Πολάκης στους ανεμβολίαστους;

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 19:19
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή, με τη χαρακτηριστική κόκκινη κορδέλα στο πέτο για την ημέρα του ΑIDS
|Dimitris Kapantais/ SOOC

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τι προτείνετε; Να κλείνουν πιο συχνά τα σχολεία; Να μιλά ο Πολάκης στους ανεμβολίαστους;

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 19:19

«Το πρόβλημά μας είναι να μη φτάνουν οι άνθρωποι στο νοσοκομείο και να μπαίνουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Άρα να εμβολιάζονται περισσότεροι. Αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία που μας οδηγεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση». Αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, τόνισε κατά τη δευρερολογία στη Βουλή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για απόφασή του να επιβληθεί υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους άνω των 60 ετών πολίτες επί ποινή προστίμου.

«Αρα, μην παραπλανείτε την κοινή γνώμη και δείτε τα πραγματικά δεδομένα. Εάν είχαμε τα ποσοστά εμβολιασμού της Πορτογαλίας ή της Δανίας ή ενδεχομένως και της Ισπανίας, δεν θα είχαμε σήμερα ουσιαστική πίεση στο Σύστημα Υγείας» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως αναμενόταν, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα πάντα: από τους πολλούς νεκρούς της πανδημίας ως την περιγραφόμενη από τον ίδιο κατάρρευση του ΕΣΥ και από τις παλινωδίες των υπουργών σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ως την «οικονομική εξόντωση» των ανεμβολίαστων χαμηλοσυνταξιούχων…

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν άκουσε καμία πρόταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «για το ουσιαστικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε, που είναι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων στις πιο ευάλωτες κατηγορίες» και χαρακτήρισε «επιστημονικά απολύτως εσφαλμένο» ότι κι αν ήμασταν στα ποσοστά εμβολιασμού της Πορτογαλίας ή της Δανίας, δεν θα λύναμε το πρόβλημά μας.

«Μιλήσατε 25 λεπτά, αλλά τελικά θα μας πείτε εάν θα καταψηφίσετε και γιατί τη συγκεκριμένη πρόταση; Και τι προτείνετε; Τι προτείνετε –και θα έρθω στη συνέχεια σε κάποιες προτάσεις που άκουσα από συμβούλους σας-– για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού; Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα, αυτό κατάλαβα, δηλαδή να φτιάξουμε μία ομάδα, ένα γκρουπ εδώ, να πάμε να πείσουμε τους καχύποπτους οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Λες και αν πάμε εσείς και εγώ, οι βουλευτές μας μαζί, θα πειστούν αυτοί με κάποιο μαγικό τρόπο. Εκτός αν θέλετε να στείλετε τον κ. Πολάκη ο οποίος έχει πολύ μεγάλη πειθώ να πείθει τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν», είπε με νόημα ο Πρωθυπουργός, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στα γνωστά αντιεμβολιαστικά παραληρήματα του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρωτήθηκε επίσης ο κ. Μητσοτάκης τι ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση του εμβολιασμού: «Εδώ σας πήρε ένα χρόνο να φτιάξετε ένα σποτάκι. Ένα χρόνο σας πήρε. Μας είπατε ότι θα κάνετε καμπάνια εμβολιασμού. Έτσι δεν είναι, κ. Τσίπρα; Ότι θα κάνατε καμπάνια εμβολιασμού. Είστε μεγάλο κόμμα, με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, με κρατική επιχορήγηση. Τι ακριβώς κάνατε εσείς ως κόμμα; Τι ακριβώς κάνατε εσείς ως κόμμα για να στηρίξετε τον εμβολιασμό; Τι κάνατε; Μπορείτε να μου πείτε τι κάνατε ακριβώς; Ένα σποτ έχετε βγάλει και αυτό εμμέσως επικριτικό για την κυβέρνηση μετά από 15 μήνες. Λοιπόν, ας είμαστε σοβαροί», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία είπε ότι ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, και τόνισε ότι «δεν θα θέλαμε να καταλήξουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αναγκαζόμαστε να το κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Η κατάσταση στη δημόσια Υγεία επί ΣΥΡΙΖΑ

«Κοιτάξτε, εδώ έχετε λερωμένη τη φωλιά σας. Δεν θέλω να θυμίσω πόσες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μας παραδώσατε και τι κάναμε για να μπορέσουμε να αυξήσουμε και να διπλασιάσουμε ουσιαστικά τις πραγματικές μονάδες -θα έρθω στη συνέχεια στο πώς ορίζω τις πραγματικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- μέσα σε 15 μήνες. Κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Και το πρόβλημα σήμερα δεν είναι οι αναπνευστήρες και τα μόνιτορ, είναι οι γιατροί. Και το ξέρετε πολύ καλά ότι είναι οι γιατροί το πρόβλημα» είπε ο Πρωθυπουργός.

Προσέθεσε επίσης ότι για την προκήρυξη μίας θέσης σε ένα νοσοκομείο έκαναν αίτηση 45 που υπηρετούν σήμερα στο σύστημα υγείας, και άρα δεν συζητάμε για καινούργια προσθήκη γιατρού, δεν συζητάμε για ενίσχυση του συστήματος υγείας.

«Διότι σας διαβεβαιώνω ότι αν υπήρχε οπουδήποτε πρόθυμος αναισθησιολόγος, πνευμονολόγος, παθολόγος, ο οποίος να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύστημα υγείας, θα τον είχαμε ήδη προσλάβει. Και έρχεστε και επαναλαμβάνετε εδώ πάλι τα ίδια ψέματα. Ψέματα, ψέματα, ψέματα για ακόμη μία φορά, κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν γίνεται να αποδεσμευθούν όλες οι ΜΕΘ μόνο για τον κορονοϊό και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 567 κρεβάτια, τα λιγότερα σε όλη την Ευρώπη.

«Και έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο όταν εμείς τα διπλασιάσαμε. Ντροπή σας κ. Τσίπρα, ντροπή σας. Δεν ξέρετε; Δεν κυβερνούσατε 4 χρόνια; Κάναμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Και το πρόβλημά μας, σας επαναλαμβάνω, δεν είναι τα ντουβάρια, δεν είναι τα μόνιτορ, δεν είναι τα κρεβάτια. Είναι οι γιατροί. Προχωρήσαμε στην επίταξη, το ύστατο μέτρο το οποίο έχουμε στη δυνατότητά μας σε περιοχές όπου το σύστημα υγείας πιέζεται. Και σταματήστε, επιτέλους, να περιγράφετε μια εικόνα του συστήματος υγείας που αδικεί τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν οι υγειονομικοί» προσέθεσε.

Είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης ότι πράγματι υπάρχει «τεράστιο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη» αλλά όχι στην Αθήνα, ή στην Κρήτη, ή στην υπόλοιπη Ελλάδα και πως τα νούμερα της πανδημίας δείχνουν μια σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα οδηγήσει και σε μια αποκλιμάκωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Αυτή είναι η κατάσταση. Όχι αυτά τα οποία λέγατε, ότι θα δίνουμε σε ανθρώπους οξυγόνο στα αυτοκίνητα και θα κάνουμε και lockdown, όλα αυτά που πήγατε και είπατε στη Θεσσαλία, τα απαράδεκτα. Εικόνες που δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα που υπάρχει σε ελληνικό νοσοκομείο. Πού τα είδατε αυτά να συμβαίνουν;» είπε ο κ.Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την. Αντί να κουνάτε το χέρι σας επιδεικτικά εάν έχετε εσείς τέτοιες ενδείξεις και τέτοια στοιχεία καταθέστε τα».

«Σας τιμά αυτή η εικόνα κ. Τσίπρα;»

Ενα ξεχωριστό σημείο της συζήτησης στη Βουλή ήταν εκείνη η στιγμή που ο κ. Πολάκης, επιβεβαίωσε τη φήμη του και άρχισε να βρίζει τον Πρωθυπουργό από τα βουλευτικά έδρανα.

«Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ και ανεβάστε τη μάσκα σας, παρακαλώ πολύ», του απάντησε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ανέφερε:

«Δεν μου λέτε, κ. Τσίπρα, σας τιμά αυτή η εικόνα; Με το χέρι στην καρδιά, σας τιμά αυτή η εικόνα; Σας τιμά αυτή η εικόνα, ενός βουλευτή, τέως υπουργού Υγείας με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα και ταυτόχρονα να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστών; Γιατί αυτό κάνει. Αυτός είναι. Αυτός είναι και αυτόν ανέχεστε στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα. Και μη βλέπετε που δεν τον έχετε δίπλα σας, γιατί ουσιαστικά είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Το ίδιο πράγμα είστε. Και μετά έρχεστε και μιλάτε σε αυτή την κυβέρνηση δήθεν για την ανάγκη συνεννόησης. Συνεννόησης με ποιους; Με τον κ. Πολάκη; Όχι, δεν υπάρχει συνεννόηση με τον κ. Πολάκη. Καμία. Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με τον κ. Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους οι οποίοι κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές με μεγάλη συστηματικότητα. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη από την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα, αποδείξτε έμπρακτα ότι εννοείτε τη συνεννόηση, ότι θα μιλάτε με μία ενιαία γραμμή και ελάτε να ξαναμιλήσουμε μετά για συνεννόηση σε αυτή την αίθουσα».

Γιατί δεν κλείνουν τα σχολεία

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον κ. Τσίπρα εάν τα θέλει τελικά ανοιχτά ή κλειστά. «Θέλετε να κλείνουν πιο συχνά τα σχολεία; Πιο νωρίς; Αυτή είναι η πρότασή σας; Έχετε να εισηγηθείτε άλλο υγειονομικό πρωτόκολλο, κ. Ξανθέ, για την λειτουργία των σχολείων; Πείτε το: Τα σχολεία πρέπει να κλείνουν με λιγότερα κρούσματα; Θα ήταν μία επιστημονική άποψη. Δεν την ακολουθούμε διότι δεν ήταν αυτή η εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Οι ειδικοί μάς εισηγήθηκαν αυτό το πρωτόκολλο στα σχολεία. Και θέλω να σας θυμίσω το γεγονός ότι κάνουμε δύο τεστ την εβδομάδα σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς σήμερα και ότι έχουμε μία πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα τού τι συμβαίνει στα σχολεία».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι στα σχολεία πρέπει να υπάρχει άλλο πρωτόκολλο αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε πιο πολλά κλειστά σχολεία, σημαίνει ότι τα τμήματα θα κλείνουν πιο νωρίς, σημαίνει ότι θα χρειαζόμαστε περισσότερη τηλεκπαίδευση, σημαίνει, πάλι, ότι τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά που δυσκολεύονται με την τηλεκπαίδευση δεν θα έχουν πρόσβαση στο σχολείο, σημαίνει ότι τα παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία εντάθηκαν την εποχή του lockdown δεν θα έχουν πρόσβαση στο σχολείο, διότι εκ των πραγμάτων θα μένουν περισσότερη ώρα μακριά από τις τάξεις.

«Εάν αυτό εισηγείστε, να ξεκαθαρίσετε, όμως, με σαφήνεια ότι θέλετε να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και τα σχολεία να κλείνουν με μεγαλύτερη ευκολία. Τουλάχιστον θα είναι μία επιστημονική άποψη την οποία θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω» είπε ο Πρωθυπουργός.

Αγνοια του Τσίπρα με για το πρόστιμο και τους φόρους

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας ότι «“το πρόστιμο των 100 ευρώ το οποίο επιβάλαμε είναι πολύ για έναν συνταξιούχο ο οποίος παίρνει 500 ευρώ, αλλά είναι λίγο για έναν συνταξιούχο ο οποίος παίρνει 2.000 ευρώ”. Άρα, μας είπατε ουσιαστικά ότι τα πρόστιμα, αυτό κατάλαβα, πρέπει να είναι αναλογικά. Δεν μου λέτε, όταν σας κόβουν πρόστιμο για μία παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι αναλογικό το πρόστιμο;».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «είναι δείγμα μεγάλης άγνοιας για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διοικήσει 4 χρόνια τη χώρα -έχετε μπλέξει τους φόρους οι οποίοι με βάση το Σύνταγμα μπορούν να είναι αναλογικοί με τα διοικητικά πρόστιμα τα οποία δεν επιτρέπεται να είναι αναλογικά. Μα, ούτε αυτό δεν γνωρίζετε επιτέλους; Το πρόστιμο είναι διοικητικό μέτρο το οποίο αφορά όλους ανεξαιρέτως. Και σε αυτό δεν διαφέρει από άλλα πρόστιμα τα οποία επιβάλλει σε περίπτωση άλλων παραβάσεων η ελληνική Πολιτεία».

Αναφέρθηκε σε μια πρόταση του κ. Γεροτζιάφα (μέλος της επιτροπής συμβούλων του κ.Τσίπρα) με την οποία τάσσεται υπέρ του καθολικού εμβολιασμού γιατί δεν θέλει να κάνει τη διάκριση μεταξύ των ηλικιών πάνω από 60 και κάτω από 60, αλλά -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- έχει και μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για το πώς αντιλαμβάνεται την υποχρεωτικότητα. «Μια απλή ιδέα, είναι να μην μπορούν οι ανεμβολίαστοι να έχουν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες, φορολογική ενημερότητα. Δηλαδή ο συνεπής στις φορολογικές υποχρεώσεις δεν θα μπορεί να παίρνει φορολογική ενημερότητα, δεν θα μπορεί να παίρνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν χρειάζεται νομίζω να επιχειρηματολογήσω, ούτε χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος για να εξηγήσει το πόσο αντισυνταγματικές είναι αυτές οι προτάσεις» είπε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν ενστερνίζεται αυτή την άποψη.

Στην τριτολογία του ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον κ.Τσίπρα να απαντήσει «με ένα ναι ή ένα οχι» εάν πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία έτσι ώστε να κλείνουν τα σχολεία πιο εύκολα, και εάν συμφωνεί με τις απόψεις του συμβούλου του κ.Γεροτζιάφα ότι δεν μπορούν ανεμβολίαστοι να έχουν πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες, φορολογική ενημερότητα κλπ.

«Σας ρώτησα συγκεκριμένα εάν υπάρχει εναλλακτική πρόταση σε αυτό το οποίο κάνουμε. Ο σύμβουλός σας έχει μια εναλλακτική πρόταση πολύ συγκεκριμένη. Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 18 και απαγόρευση στους ανεμβολίαστους να μπαίνουν στο τραμ, στο λεωφορείο και στο μετρό αντί για διοικητικό πρόστιμο. Είναι μια πρόταση. Θέλω την άποψή σας. Είναι σύμβουλός σας. Μας τον ανακοινώσατε μετά βαΐων και κλάδων. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε κ. Τσίπρα; Ναι ή όχι; Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Απαντήστε λοιπόν» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Εχω πρόβλημα με τη μη άποψη, με τον λαϊκισμό»

Στην τελική του παρέμβαση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν έχει πρόβλημα με την επιστημονική άποψη.

«Έχω πρόβλημα με τη μη άποψη. Έχω πρόβλημα με τον λαϊκισμό, έχω πρόβλημα με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ναι, τελικά υπάρχει ένα ζήτημα όταν ασκείτε κριτική χωρίς καμία τεκμηριωμένη αντιπρόταση. Με ρωτήσατε για την άποψη του κ. Μόσιαλου. Προφανώς και διαφωνώ με την άποψη του κ. Μόσιαλου. Διότι αν συμφωνούσα δεν θα είχαμε προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου» είπε και προσέθεσε:

«Εσείς, όμως, δεν είχατε το θάρρος να τοποθετηθείτε ξεκάθαρα για την άποψη του συμβούλου σας, που είναι μία άποψη η οποία αν μη τι άλλο, συνιστά πρόταση. Είναι μία πρόταση συγκεκριμένη. Εσείς δεν έχετε καταθέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας με εξαίρεση τις συνηθισμένες κοινοτοπίες περί δημιουργίας παραπάνω τμημάτων, λες και αυτή η χώρα μπορεί ξαφνικά να πάει από τα 20.000 στα 25.000 τμήματα, λες και μπορεί να προσλάβει 50.000 καθηγητές. Αυτή η κυβέρνηση προσέλαβε μόνιμους καθηγητές για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και προχώρησε στις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών για να καλύψει τα κενά.

Αποφασίστε κ. Τσίπρα, επιτέλους, αν είστε με την κοινή λογική και με τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και αφήστε τον επιμερισμό των ευθυνών στον ελληνικό λαό όταν έρθει η ώρα των εκλογών. Αυτή η παράταξη θα συνεχίσει να πορεύεται ακούγοντας τους επιστήμονες. Ουδέποτε απομονώσαμε κανέναν επιστήμονα. Ουδέποτε κάναμε καμία αλλαγή στη σχετική Επιτροπή η οποία μας συμβουλεύει».

Για το ζήτημα των σχολείων είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος, διότι προβλέπεται στο συγκεκριμένο πρωτόκολλο εάν υπάρχει κρούσμα, αυξημένος αριθμός τεστ στα παιδιά τα οποία βρίσκονται στο τμήμα, ακριβώς για να κρατηθούν τα παιδιά στο τμήμα.

Με τη δική σας πρόταση να κλείνουν τα τμήματα για τρεις μέρες, αναρωτιέμαι ποιος την έχει υποστηρίξει επιστημονικά; Θα έκλειναν τα μισά σχολεία με πολύ μεγάλη ταχύτητα και θα ξαναβρισκόμασταν σ’ ένα καθεστώς όπου τα μισά σχολεία θα ήταν ανοιχτά και τα μισά σχολεία θα λειτουργούσαν με τηλεκπαίδευση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση επέλεξε να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά με αυξημένα τεστ και θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται αυτή την πολιτική.

«Ας είναι όμως. Τελικά έχετε δίκιο σ’ ένα πράγμα. Η κυβέρνηση θα κριθεί για τις επιλογές της. Εμείς με πολιτικό θάρρος προχωράμε σε μία απόφαση η οποία δεν είναι εύκολη, όπως εξήγησα. Νομίζω ότι έχω δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το σκεπτικό μας και για την ανάγκη να πάρουμε αυτή την απόφαση σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι να σπεύσουν και να κλείσουν το ραντεβού έστω κι αν αυτό γίνει με αισθήματα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση.

«Δεν με αφορά αυτό στην προκειμένη συγκυρία. Δεν με αφορά εάν θα μου στοιχίσει κάποιες παραπάνω ψήφους στις εκλογές. Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η πολιτική θα σώσει ζωές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...