373
Από τις αντιδράσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα έλεγε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός | INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στην ώρα τους οι εκλογές – θα τις κερδίσουμε, μην πασχίζετε να διασωθείτε

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 13:37
Από τις αντιδράσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα έλεγε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός
|INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στην ώρα τους οι εκλογές – θα τις κερδίσουμε, μην πασχίζετε να διασωθείτε

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 13:37

Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε, μην πασχίζετε με θεωρίες συνωμοσίας να διασωθείτε, σέρνοντας και άλλο στον βούρκο τη δημοκρατία μας, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα στην κατακλείδα της πρωτολογίας του στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της, είδε ένα πρόβλημα, το διορθώνει. Θεσμικά. Αν καταψηφίσετε [το νομοσχέδιο] ουσιαστικά λέτε όχι στην αναβάθμιση της ΕΥΠ. Λέτε όχι και στη διαφάνεια, και στην απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών», είπε ο Πρωθυπουργός για το θέμα των παρακολουθήσεων ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή και πέρασε στο έτερο θέμα των ημερών: τον χρόνο των εθνικών εκλογών του 2023.

«Είμαστε σε προεκλογικό χρόνο αντικειμενικά. Λίγοι μήνες μας χωρίζουν. Το πολιτικό ημερολόγιο είναι ήδη πιο πυκνό, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνουμε και με άλλη τοξικότητα. Θα επιμείνω στο διάλογο για μεγάλα, τα κρίσιμα, όχι τα μικρά, τα υποκριτικά. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε την επόμενη ημέρα. Καλό θα ήταν να μη σύρετε άλλο στο βούρκο τη δημοκρατία μας», είπε απευθυνόμενος στον επικεφαλής και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την αξιοπιστία και εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας, μιλώντας για δικαίωση όσων υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί τρόπο δικαιολόγησης της επερχόμενης ήττας του στις κάλπες.

«Η Δικαιοσύνη -είπε- θα κάνει τη δουλειά της και θα βγάλει άκρη στο σκοτεινό λαβύρινθο της λάσπης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο εθνικός συκοφάντης τώρα σκέφτεται πως θα αποκαλύψει τον πραγματικό του στόχο. Το ομολογεί. Δεν είναι άλλος από την εγκυρότητα των εκλογών. Δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την ήττα του σε λίγους μήνες. Περισσότερο παρά ποτέ αναγκαιότητα της χώρας επιμένω είναι η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια».

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας

Πριν ανέβουν στο βήμα οι πολιτικοί αρχηγοί ,απορρίφθηκε με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για σαφή παραβίαση κρίσιμων διατάξεων του Συντάγματος που αφορούν το κράτος δικαίου και την προστασία των ατομικών ελευθεριών και του απορρήτου των επικοινωνιών των πολιτών .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...