760
Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον Αλέξη Τσίπρα στις δευτερολογίες τους στη συζήτηση στη Βουλή | SOOC/CreativeProtagon

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Οταν ο πολιτικός αρχηγός χάνει εκλογές, παραιτείται»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 18:01
Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον Αλέξη Τσίπρα στις δευτερολογίες τους στη συζήτηση στη Βουλή
|SOOC/CreativeProtagon

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Οταν ο πολιτικός αρχηγός χάνει εκλογές, παραιτείται»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 18:01

Αν στις πρωτολογίες τους στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν «απλώς» αιχμές για ψέματα και ανακρίβειες από τη μία (εδώ), και Θατσερισμό και Τόμσεν (εδώ), οι δευτερολογίες απέδειξαν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μπορούν μια χαρά να τσακωθούν και να προσβάλουν ευθέως ο ένας τον άλλον.

Η συζήτηση για τα εργασιακά κλιμακώθηκε σε μια σύγκρουση χωρίς όρια, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτάνει στο σημείο να αποκαλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας «πολιτικό απατεώνα» και να τον κατηγορεί για ύβρεις προς τους νεκρούς, αναφερόμενος στα περιστατικά θανάτων από μαγκάλια την περίοδο της κρίσης.

Είχε προηγηθεί μια σφοδρή επίθεση του κ. Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν είστε -σας άκουγα- στο “εδώ και τώρα”. Είστε στο “εκεί και τότε”. Για την ακρίβεια είστε στο 2014. Ακούω τον κ. Τσίπρα να ανεβαίνει στο βήμα και να λέει ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι μειώθηκε ο τζίρος στην αγορά τα Χριστούγεννα κατά 30%. Βλέπω αναρτήσεις τις οποίες κάνει για παιδιά τα οποία λιποθυμούν στα σχολεία -άσχετα αν του διέφυγε η μικρή λεπτομέρεια ότι το κοριτσάκι στο οποίο αναφερόταν δεν ήταν του δημοτικού όπου μοιράζονται σχολικά γεύματα. Ποιος, όμως, να μπει στη μέση ενός ωραίου ψέματος. Μια τέτοια λεπτομέρεια θα χαλάσει λίγο το αφήγημα της ιστορίας. Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση που κάνατε με τα μαγκάλια. Μόνο που έχετε κυβερνήσει 4,5 χρόνια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει τις συνέπειες της πολιτικής σας. Γι’ αυτό και σας έστειλαν στην Αντιπολίτευση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι πολλά δεν έχετε μάθει από όλη αυτή τη διαδρομή, η οποία σας αναγκάζει σε αναζήτηση ταυτότητας. Υιοθετείτε πάλι ένα λόγο ο οποίος είναι τόσο ξεπερασμένος από τα γεγονότα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει:

«Αναρωτιέμαι μερικές φορές αν, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείτε πραγματικά να υπάρξετε χωρίς κάποια κρίση. Αν έχετε λόγο ύπαρξης σε μία Ελλάδα η οποία επιστρέφει στην κανονικότητα».

Καβγάς και για τον Βαρουφάκη!

Σε ένα άλλο σημείο Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καβγάδισαν για τον Γιάνη Βαρουφάκη!

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τον ρώτησε: «Γιατί δεν είστε στην αίθουσα όταν μιλά ο Βαρουφάκης;».

«Μας είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι συμφωνήσατε να βγάλετε μεγάλα πλεονάσματα για να πάρετε τα εργασιακά. Αλήθεια; Ετσι προέκυψαν τα μεγάλα πλεονάσματα; Ισως τελικά αυτή η συζήτηση για το αμαρτωλό εξάμηνο του 2015 να πρέπει να γίνει για να σας έχουμε και τους δύο στην αίθουσα και να μάθουμε τι έγινε τότε. Μιας και αύριο ετοιμάζετε κείμενο απολογισμού για το τι δεν κάνατε καλά τα τέσσερα χρόνια, προτείνω κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Τσίπρα – Βαρουφάκη για να μάθουμε τι έγινε το εξάμηνο του 2015», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Οταν πήρε τον λόγο ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Λέγατε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι ο άνθρωπος που έχει καταστρέψει τη χώρα. Τώρα τον αγαπήσατε γιατί σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους. Θα απαντήσω σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης: Μάλλον έχετε ξεχάσει τον τρόπο που κάνατε εσείς αντιπολίτευση. Μόλις αναλάβατε την ηγεσία της ΝΔ αρχίσατε να ζητάτε εκλογές. Επί τριάμισι χρόνια ζητούσατε εκλογές. Και προβλέψατε καταστροφές και τέταρτο μνημόνιο.

» Ξεχνάτε ότι εκεί που εσείς αποτύχατε εμείς τα καταφέραμε. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και για αυτά που εσείς σήμερα κοκορεύεστε οφείλονται στο ότι εμείς τα καταφέραμε. Με κατηγορούσατε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με το Μακεδονικό. Και δεν ζητήσατε ούτε συγγνώμη όταν ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ είπε ότι είναι αθλιότητα. Το Μακεδονικό λέγατε είναι μια προδοτική συμφωνία και σήμερα την εφαρμόζετε και την τιμάτε. Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας».

«Ποια αυτοκριτική; Γραφικότητα»

Στην τριτολογία του πια ο κ. Μητσοτάκης, έκλεισε με μια ακόμη αιχμή κατά του κ. Τσίπρα, αναφερόμενος στην περίφημη αυτοκριτική που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη της πενταετίας διακυβέρνησής του αλλά και στη συνολική παρουσία της ΚΟ του κόμματος στη θυελλώδη όπως αποδείχτηκε συζήτηση στη Βουλή – ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για «γραφικότητα».

«Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, -και αυτό απευθύνεται στο σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- ότι πρώτη φορά βλέπω Κοινοβουλευτική Ομάδα να χειροκροτεί με ενθουσιασμό τα καταστροφικά σας λάθη. Αυτό είναι πρωτοφανές, δεν το έχω ξαναδεί. Δηλαδή, αν τα είχατε κάνει καλά, θα ανεβαίνατε στα έδρανα, κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό δεν είναι αυτοκριτική, αυτό αγγίζει τα όρια της γραφικότητας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει:

«Και επειδή -και θα κλείσω με αυτό- κάνετε μία αντιπαραβολή ότι εσείς ως μεγάλη δημοκρατική παράταξη πάλι έχετε κάποιου είδους υπεροχή απέναντι στην Κεντροδεξιά διότι είστε οι μόνοι που κάνατε -αυτό είπατε- ειλικρινή αυτοκριτική την οποία κανένα άλλο κόμμα δεν έχει κάνει. Εμείς, κ. Τσίπρα, έχουμε μία άλλη παράδοση στο δικό μας πολιτικό χώρο. Όταν ο πολιτικός αρχηγός χάνει εκλογές, παραιτείται. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...