434
O Πρωθυπουργός ανταλλάσσει χειραψία με τον κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντησή τους στη Σαγκάκη, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης σε Σι Τζινπίνγκ: «Αποφασισμένη η κυβέρνησή μου να διευκολύνει τους ξένους επενδυτές»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 12:40
O Πρωθυπουργός ανταλλάσσει χειραψία με τον κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντησή τους στη Σαγκάκη, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης σε Σι Τζινπίνγκ: «Αποφασισμένη η κυβέρνησή μου να διευκολύνει τους ξένους επενδυτές»

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 12:40

Με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην πρώτη γραμμή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στη Σαγκάη με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν άριστο και υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για μία νέα ώθηση στη σινοελληνική στρατηγική συνεργασία.

Η ελληνική και η κινεζική αντιπροσωπεία στο τραπέζι των συζητήσεων. Δεξιά, στο μέσο, ο πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ, απέναντι ακριβώς από τον κ. Μητσοτάκη

«Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση αποφασισμένη να διευκολύνει ξένους επενδυτές, να προσελκύσει ξένα κεφάλαια και να δημιουργήσει πλούτο και ευημερία για όλους τους Έλληνες με τρόπο βιώσιμο που σέβεται το περιβάλλον», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κινέζο πρόεδρο για να συμπληρώσει:

«Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη θερμή υποδοχή τόσο σε μένα όσο και στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας […] Επέλεξα μόλις στον τέταρτο μήνα να έρθω στην Κίνα και να ηγηθώ της επιχειρηματικής αποστολής για αυτή τη σημαντική έκθεση. Σηματοδοτεί την ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε στις διμερείς μας σχέσεις».

«Η εγγύτητα των δυο πολιτισμών χάνεται στο βάθος των αιώνων και σηματοδοτεί σε πολιτιστικό υπόβαθρο την ιδιαίτερη σημασία της σχέσης μας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως ήταν η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που «ξεκίνησε πολιτικά το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα της χώρας στην Κίνα».

«Χαίρομαι τώρα που ως Πρωθυπουργός θα μπορέσω να πάω αυτή την οικονομική σχέση σε ξεχωριστό επίπεδο. Οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας είναι πολλές και σημαντικές», υπογράμμισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επένδυση της Cosco.

«Είχα νωρίτερα την ευκαιρία να πάω στην Cosco, να συζητήσω με τον πρόεδρό της (φωτογραφίες κάτω) και να επιβεβαιώσω την απόλυτη προσήλωσή μας στην εξαιρετικά σημαντική επένδυση. Είχαμε δεσμευτεί ότι εντός δυο μηνών θα εγκρίνουμε το master plan. Το κάναμε. Ειναι μια εμβληματική επένδυση», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εκτίμησε ότι η επίσκεψη του έλληνα Πρωθυπουργού  δίνει νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδος – Κίνας.

«Η έκθεση της Σαγκάης είναι ένα βήμα για να ανοίξει η αγορά της Κίνας στον υπόλοιπο κόσμο. Η Κίνα κάλεσε την Ελλάδα να είναι τιμώμενη χώρα σε αυτή την έκθεση για να μπορέσετε και εσείς να προωθήσετε τα δικά σας προϊόντα. Η Κίνα χαίρεται για την Ελλάδα που επωφελείται από αυτή την ευκαιρία. Είναι μια κατάσταση από την οποία κερδίζουν και οι δύο χώρες», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κινέζος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...