320
Θερμή χειραψία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πιερ Μοσκοβισί | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/InTimeNews

Μητσοτάκης σε Μοσκοβισί: «Η κοινωνία ασφυκτιά από τους φόρους και τις εισφορές»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 16:30
Θερμή χειραψία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πιερ Μοσκοβισί
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/InTimeNews

Μητσοτάκης σε Μοσκοβισί: «Η κοινωνία ασφυκτιά από τους φόρους και τις εισφορές»

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 16:30

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, δόθηκε έμφαση στο ζήτημα της υπερφορολόγησης και, σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης «υπογράμμισε το γεγονός ότι, ενώ η κοινωνία ασφυκτιά υπό το βάρος των ολοένα και υψηλότερων φόρων και εισφορών, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αυξάνει και πάλι τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε, επίσης, στο ζήτημα της Παιδείας. Καυτηρίασε την κοντόφθαλμη και πελατειακή κυβερνητική πολιτική στον εν λόγω τομέα, τονίζοντας παράλληλα την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας για ουσιαστική σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, αλλά και ο σύμβουλος επί ευρωπαϊκών θεμάτων, Γιώργος Ζαβός.

270119
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των δύο ανδρών. Δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, ο Χρήστος Σταϊκούρας (ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/InTimeNews)

Το πρωί της Παρασκευής, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μιλώντας ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών, δήλωσε ότι «φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, διανύουμε την τελευταία ευθεία». Όπως ανέφερε «όταν διανύσει κανείς το 70% έως 80% του δρόμου, πρέπει όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», είπε ο κ. Μοσκοβισί σημειώνοντας μάλιστα ότι και οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Η ευχή μου είναι η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα, δηλαδή να είναι μια κυρίαρχη χώρα με όλα τα δικαιώματα και όλα τα καθήκοντα», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί, δεν πρέπει να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα». Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ισχυρή επιθυμία του η Ελλάδα να γίνει ένα κράτος-μέλος, όπως τα άλλα κράτη, με μια δημοκρατία ευήμερη, προκειμένου οι Ελληνες να μείνουν και να ζήσουν στην Ελλάδα, σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...