354
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατεβαίνει από το βήμα της Βουλής με τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ να χειροκροτούν όρθια | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: «Σε λίγο θα δούμε αν υπάρχει αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2017, 12:44
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατεβαίνει από το βήμα της Βουλής με τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ να χειροκροτούν όρθια
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: «Σε λίγο θα δούμε αν υπάρχει αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2017, 12:44

Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητο κάποιος στα 15 του να μην μπορεί να πιει αλκοόλ ή να οδηγεί, αλλά να του επιτρέπεται να προβαίνει σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα του νομοσχεδίου.

«Tο φέρατε άρον άρον στην Βουλή λίγο πριν από τον προϋπολογισμό σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά να κρύψετε την καθολική αποτυχία σας παντού», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τα διεμφυλικά άτομα για να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα που προκάλεσαν και προκαλούν στη χώρα.

«Αν η κυβέρνηση αντιμετώπιζε ψύχραιμα το ζήτημα, η πλειοψηφία των Ελλήνων θα στήριζε ανεπιφύλακτα την ρύθμιση, αλλά αντί να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, να συνεννοηθεί με κόμματα, να ζητήσει άποψη επιστημονικής κοινότητα, επέλεξε επικοινωνιακή διαχείριση ενώ θα όφειλε να κάνει προσεκτικά βήματα. Καλούμαστε να αποφανθούμε για ένα πρόχειρο και ανεύθυνο νομοσχέδιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «επιδιώκει να νομοθετήσει χωρίς να επιδιώξει συναινέσεις, αδιαφορώντας για τις απόψεις επιστημονικής κοινότητας και προβοκάροντας την Εκκλησία για να δείξει δήθεν αριστερή ταυτότητα».

Το μόνο που κάνετε, συμπλήρωσε ο αρχηγός της ΝΔ, είναι ένα ακόμη «σόου δήθεν αριστερού προοδευτισμού την ώρα που ασκείτε την εξουσία με τον πιο αναχρονιστικό τρόπο».

«Παριστάνετε τους προοδευτικούς και αδιαφορείτε για την πιθανότητα ένα παιδί 18 χρονών να πάρει τέτοια απόφαση, χωρίς ιατρική δικλείδα ασφαλείας» τόνισε.

«Τα ψευτομαθήματά σας να τα πείτε στους ΑΝΕΛ, τον παρτενέρ σας στον αλλοπρόσαλλο θίασο που παριστάνει εδώ και δύο χρόνια την κυβέρνηση», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης και κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να υιοθετήσουν την πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ, γιατί όπως είπε, το νομοσχέδιο του υπουργείου «επιχειρεί να ρυθμίσει ένα υπαρκτό ζήτημα με τελείως λάθος τρόπο».

Με αφορμή τέλος, την άρνηση των βουλευτών των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3, αλλά και τις πληροφορίες περί απροθυμίας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν τη σχετική διάταξη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε με νόημα πως αναμένει το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας «για να δούμε αν υπάρχει αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...