311
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα εισέρχονται στο στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» για το Thessaloniki Helexpo Forum |

Μητσοτάκης: Πρώτος θα εμβολιαστώ εγώ και η οικογένειά μου

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 19:48
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα εισέρχονται στο στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» για το Thessaloniki Helexpo Forum
|

Μητσοτάκης: Πρώτος θα εμβολιαστώ εγώ και η οικογένειά μου

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 19:48

Το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα διατεθεί δωρεάν, ανέφερε για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι προπαραγγελίες έχουν γίνει για διάφορα εμβόλια, αλλά το πρόβλημα θα είναι να πείσουμε τους Ελληνες να εμβολιαστούν.

«Οι αντιεμβολιστές είναι πολλοί σε σχέση με τους αρνητές της μάσκας που είναι πολύ λίγοι», τόνισε ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του Thessaloniki Helexpo Forum.

Μάλιστα, για να τους πείσει, και ενώ είναι ξεκάθαρο ότι στον εμβολιασμό προτεραιότητα έχουν οι ηλικιωμένοι και άτομα με χρόνια νοσήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «αν πρέπει για λόγους συμβολισμού πρώτος να εμβολιαστώ εγώ και η οικογένειά μου για να δείξω το παράδειγμα, θα το κάνω με πολύ μεγάλη χαρά και νομίζω ότι το ίδιο πρέπει να γίνει με πολλούς σοβαρούς ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να δείξουν ότι δεν φοβούνται το εμβόλιο κι ότι οι παρενέργειες είναι ελάχιστες, αμελητέες θα έλεγα, μπροστά στο μεγάλο όφελος που μας δίνει το εμβόλιο στην αντιμετώπιση μιας πανδημίας, η οποία σκοτώνει ανθρώπους, θερίζει ζωές, αλλά τσακίζει και οικονομίες».

Για να κάμψει τις όποιες πιθανές αντιδράσεις, συμπλήρωσε ότι όλες οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που αναμένεται να παράγουν εμβόλιο του κορονοϊού, προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση να υπογράψουν ένα «συμβόλαιο τιμής», που προβλέπει να μην διαθέσουν το εμβόλιό τους στην αγορά, εάν δεν είναι πεπεισμένες ότι είναι απολύτως ασφαλές.

Συγκρατημένη ήταν η αισιοδοξία του Πρωθυπουργού για τον χρόνο κυκλοφορίας του εμβολίου, το οποίο εκτίμησε ότι θα είναι διαθέσιμο μέσα στους επόμενους έξι μήνες. «Κλινικές έρευνες είναι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα έχουμε καθυστερήσεις. Και γι’ αυτές τις καθυστερήσεις κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το κακό σενάριο και θα είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός είπε για ακόμη μία φορά ότι τα εμβόλια θα είναι δωρεάν και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς και ως εκ τούτου θα πάρουμε τον αριθμό εμβολίων που μας αναλογεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...