614
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζεται με κατοίκους κατά την επίσκεψή του στο Θέρισο Χανίων | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης: Πάμε μαζί να επαναβεβαιώσουμε την εντολή σας στην κάλπη της 25ης Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 22:37
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζεται με κατοίκους κατά την επίσκεψή του στο Θέρισο Χανίων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης: Πάμε μαζί να επαναβεβαιώσουμε την εντολή σας στην κάλπη της 25ης Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 22:37

«Την 21η Μαΐου μας δώσατε μια μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επαναβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, για μία Νέα Δημοκρατία ισχυρή, μία κυβέρνηση η οποία θα εγγυάται και τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους πολίτες που παρακολούθησαν την ομιλία του στο Θέρισο Χανίων το απόγευμα της Τετάρτης, σε μια ξεχωριστή επίσκεψη κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη συμμετοχή της οικογένειάς του στις εξελίξεις στην Κρήτη στις αρχές του αιώνα, καθώς και στη δράση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό χωριό από όπου το 1905 ξεκίνησε την επανάσταση ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να μεταβεί στο Στρατηγείο της Επανάστασης και να ξεναγηθεί από τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχτούν, κάνοντας λόγο για μια ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο, καθώς βρέθηκε «σε αυτό τον ιστορικό τόπο, ο οποίος είναι τόσο ταυτισμένος με τους αγώνες του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος το 1905 έφτασε σε αυτό το χωριό ηγέτης μίας επανάστασης η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία της Κρήτης, αλλά και στην ιστορία της Ελλάδος».

«Στο ερώτημα “γιατί είμαι στον Θέρισο;”», ο κ. Μητσοτάκη απάντησε, μάλιστα, με μια μαντινάδα: «Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω, για να σας δεσμευθώ πως στα δύσκολα δεν θα κάνω πίσω».

Χαρακτήρισε εξάλλου κάθε επίσκεψη στο χωριό ως μια ευκαιρία στοχασμού του έργου «αυτού του σπουδαίου κρητικού πολιτικού, του τρόπου με τον οποίο γεφύρωσε τα επαναστατικά του ένστικτα με τον πραγματισμό του και κυρίως της ικανότητάς του να μπορεί να βλέπει πάντα πιο μακριά, να σχεδιάζει το μακροπρόθεσμο μέλλον της πατρίδας, όταν οι οι αντίπαλοί του αναλώνονταν σε μικρές τακτικές μάχες».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Σε μια αναφορά στην εμπλοκή της οικογένειάς του στην επανάσταση του Θερίσου, αλλά και στην πολιτική διαδρομή του Βενιζέλου, ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για όλες και για όλους μας ένα ιστορικό παράδειγμα, ένας ηγέτης τον οποίον αξίζει, κυρίως η νεότερη γενιά, να μελετήσει. Και φυσικά για όλους μας -και ειδικά για εμένα- σημείο αναφοράς, καθώς εκτός από εξέχουσα ιστορική φυσιογνωμία υπήρξε συγγενής μου. Ο γέρο-Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μέντοράς του στην πολιτική, αυτός που τον εισήγαγε στην πολιτική».

«Και, βέβαια, στο μουσείο του Θερίσου είχα τη μεγάλη χαρά να δω μία φωτογραφία του παππού μου, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός εδώ στον Θέρισο, λίγο πριν ηγηθεί σώματος κρητών εθελοντών να πολεμήσει στους Μακεδονικούς Αγώνες, να βρεθεί στο Μπιζάνι, στην Ηπειρο. Οι δεσμοί μεταξύ Κρήτης και Μακεδονίας είναι πολύ ισχυροί.

»Οπότε αυτή η επίσκεψή μου έχει μία ξεχωριστή, μία ιδιαίτερη σημασία, ειδικά καθώς βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από κρίσιμες εκλογές. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πολιτικά σήμερα, παρά μόνο να υπενθυμίσουμε σε όλες και σε όλους πόσο μεγάλη σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Εύχομαι και ελπίζω, να μπορέσω να επισκεφθώ και πάλι τον Θέρισο, το οποίο τόσο πολύ αγαπώ, εδώ στους πρόποδες της Μαδάρας και πάλι ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός, για να μπορέσουμε μαζί να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει», κατέληξε, ενώ έκλεισε την ομιλία του με μία ακόμα μαντινάδα, την οποία χαρακτήρισε «πολύ επίκαιρη, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως νικητές των εκλογών, πάντα με σεμνότητα»:

«Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη φωτογραφίζονται μπροστά από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, στον Θέρισο Χανίων (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...