322
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο του ΕΛΚ | YouTube/Intimenews

Μητσοτάκης: Οχι απλά αδύναμος αλλά εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 18:14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο του ΕΛΚ
|YouTube/Intimenews

Μητσοτάκης: Οχι απλά αδύναμος αλλά εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 18:14

Η αποπομπή Κοτζιά από την κυβέρνηση μαρτυρά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, αλλά ένα εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Αυτό σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, υπονοώντας ότι ο Πάνος Καμμένος «κρατά» με κάτι, εκβιάζοντας τον Πρωθυπουργό, ώστε να διατηρεί τη θέση του στην κυβέρνηση.

Οσο πιο γρήγορα όμως τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα, τόνισε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ραντεβού το οποίο ακυρώθηκε εξαιτίας αδιαθεσίας του προέδρου της Κομισιόν.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ψύχραιμος και ξεκάθαρος: «Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», είπε και προεξόφλησε ότι θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Μητσοτάκη:

«Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου ως έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσιπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό  Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηριζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της. 

Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσιπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσκοκωμωδία τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα.

Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...