509
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στο Open | OpenTV/WebTV

Μητσοτάκης: «Ολοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, το ξέρει και ο κ. Τσίπρας»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 09:45
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στο Open
|OpenTV/WebTV

Μητσοτάκης: «Ολοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, το ξέρει και ο κ. Τσίπρας»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 09:45

Τον χαρακτηρισμό «πολιτική σκευωρία» χρησιμοποίησε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση της Νοvartis και με αφορμή το δριμύ κατηγορώ του αντεισαγγελέα Αγγελή, τόνισε πως εφόσον εμπλέκονται δυο υπουργοί, ο φάκελος πλέον θα ερευνηθεί από τη Βουλή.

Η σκευωρία της κυβέρνησης αποκαλύπτεται, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του Open και «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, το ξέρει και ο κ. Τσίπρας».

«Δύο είναι οι υπουργοί που έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη και ανήκουν στην κυβέρνησή του (οι κ.κ. Καλογήρου και Παπαγγελόπουλος). Βγάλτε τα συμπεράσματά σας», πρόσθεσε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δεύτερος είναι εκείνος που κατονομάζεται ως «Ρασπούτιν».

Οσο για το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει τελικά το διάταγμα τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη (ορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα στον Αρειο Πάγο), ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο. «Είναι ο εγγυητής της συνταγματικής τάξης και ο ίδιος ένας έγκυρος νομικός», σημείωσε για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο μέτωπο της οικονομίας και σε ερώτηση για το πώς θα διαπραγματευθεί στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι κλειδί της όποιας διαπραγμάτευσης με την πλευρά των δανειστών είναι η αξιοπιστία.

«Η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, διότι στη ΔΕΘ θα διατυπώσουμε το πρόγραμμά μας με ορίζοντα τετραετίας και όλοι θα αντιληφθούν ότι άλλαξε η ατζέντα της χώρας», τόνισε στη σχετική αναφορά του.

Kληθείς εξάλλου να σχολιάσει  χαρακτηρισμό «μπακαλική» που προσήψε ο Αλέξης Τσίπρας στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη  Στουρνάρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Καταλαβαίνω την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας. Δεν  μπορεί όμως να αποτελεί ‘μπακάλη’ τον  κεντρικό τραπεζίτη. Οι πολίτες τιμωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ και για την αφόρητη έπαρση που επιδεικνύει».

Στη συνεντευξή του στο Open, ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ περί «οδοστρωτήρα στα κοινωνικά δικαιώματα», λέγοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει σαν οδοστρωτήρας, αλλά στα εμπόδια που βάζει το κράτος στις επενδύσεις.

«Εγώ», είπε, «θα πάω στις εταιρείες και θα τους πω ότι θα σας μειώσω τους φόρους, αλλά θα απαιτήσω να προσέξουν τους εργαζόμενούς τους, θα απαιτήσω να φέρουν πίσω και τις καταθέσεις τους».

Fake news κατήγγειλε και για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά πως «δεν θα γίνει καμία απόλυση».

«Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη, αλλά με αξιολόγηση-επιβράβευση των καλύτερων», επεσήμανε.

Eν όψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε και πάλι ισχυρή εντολή από τους πολίτες.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του προς όσους  ψήφισαν στις 26 Μαΐου κόμματα δεξιά της ΝΔ, τους οποίους και κάλεσε να το ξανασκεφτούν στις εθνικές εκλογές και να έλθουν στη ΝΔ.

«Θα είναι πολύ σημαντικό για τη Δημοκρατία και τη χώρα να μείνουν εκτός Βουλής το κόμμα του κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή», σημείωσε μία ημέρα μετά το άνοιγμά του προς τους ψηφοφόρους του κέντρου.

Ακολουθεί το βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης του προέδρου της ΝΔ στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Οpen.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...