419
«Οχι» στις θεωρίες συνωμοσίας των πάσης φύσεως «ψεκασμένων», «ναι» στην υπευθυνότητα και στις οδηγίες των επιστημόνων, είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός για την κρίση του κορονοϊού και τις μάσκες στα σχολεία | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Ολα έτοιμα στα σχολεία – ευθύνη μου να αποκρούσω τους συνωμοσιολόγους

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 15:34
«Οχι» στις θεωρίες συνωμοσίας των πάσης φύσεως «ψεκασμένων», «ναι» στην υπευθυνότητα και στις οδηγίες των επιστημόνων, είπε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός για την κρίση του κορονοϊού και τις μάσκες στα σχολεία
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Ολα έτοιμα στα σχολεία – ευθύνη μου να αποκρούσω τους συνωμοσιολόγους

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 15:34

«Τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα και όλα θα είναι έτοιμα», διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ, απευθύνοντας έκκληση προς όλους «να αντιμετωπίσουμε την αυριανή ημέρα με ψυχραιμία και αισιοδοξία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους. Καμία χώρα δεν θέλει να παιδιά στο σπίτι, αναγνωρίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να είναι επικουρικά χρήσιμη, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σχολείο, ανέφερε για τη σημασία της αυριανής ημέρας, για να σταθεί στη συνέχεια στη υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Ο λόγος που επιμένουμε στη χρήση της μάσκας είναι γιατί μας το επισημαίνουν οι ειδικοί. Ξέρω ότι η μάσκα είναι άβολη και ότι δεν είναι ευχάριστο να τη φοράμε όλη την ημέρα. Όμως αυτό μας λένε οι ειδικοί και θα ζητήσω από όλους να συμμορφωθούν με αυτές τις υποδείξεις, είπε, «αν υπάρξουν μεμονωμένες αστοχίες νομίζω μπορούν να συγχωρεθούν».

Οσον αφορά τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, απάντησε πως «ήταν πρακτικά αδύνατον να δημιουργήσουμε εντός λίγων μηνών τόσες πρόσθετες σχολικές τάξεις, ώστε να μπορούμε να μοιράσουμε τα παιδιά σε μικρότερα τμήματα», επικαλούμενος και κοινωνικά προβλήματα με την επέκταση του ωραρίου των σχολείων.

Είναι δεδομένο ότι κάπου θα υπάρξουν κάποια κρούσματα, ανέφερε, αλλά υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Στη Λέσβο και την Πέλλα τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αμέσως καθώς είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, σημείωσε ενδεικτικά, ενώ εδώ και λίγες ημέρες «έχουμε προσθέσει στη φαρέτρα των όπλων μας τα rapid test αντιγόνων, με πρώτη εφαρμογή στη Λέσβο».

Στόχος, συμπλήρωσε, είναι «να προμηθευτούμε πολλά τεστ από τα οποία να έχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Εχουμε παραγγείλει κάποια, αν αποδειχτούν αποτελεσματικά θα προμηθευτούμε και άλλα. Η χώρα θα προμηθευτεί ένα εκατομμύριο τέτοια τεστ».

Εκτίμηση του Πρωθυπουργού ήταν ότι «τα έχουμε πάει καλύτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από ό,τι τα είχαμε πάει στην πρώτη φάση». «Σήμερα», είπε, «είμαστε πιο έτοιμοι, καταλαβαίνουμε πολύ καλύτερα την Covid-19», και «είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε αυτό δεύτερο κύμα».

Στο σημείο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε και σε όσους δηλώνουν «δύσπιστοι» για την επικινδυνότητα του κορονοϊού και άθελά τους ή μη διαδίδουν τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας για την «πηγή» και την «αποστολή» του ιού.

«Είναι λίγοι που έχουν επιφυλάξεις για το αν υπάρχει ο κορονοϊός, πόσο επικίνδυνος είναι κλπ. Ο ιός όμως υπάρχει, έχει στοιχίσει ζωές και έχω ευθύνη να αποκρούσω όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για να υπερασπιστώ το ύψιστο αγαθό που είναι η υγεία, και με κανονιστικά μέτρα και με την πειθώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...