272
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Οι θέσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας συμπίπτουν για την Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 14:18
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Οι θέσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας συμπίπτουν για την Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 14:18

Συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, που αφορούν τους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού, της οικονομίας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας υπέγραψαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

«Αγαπητέ Μπόικο, πριν από 37 χρόνια η χώρα σας υποδεχόταν στη Βάρνα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η σημερινή συνάντησή μας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η διεθνής κατάσταση είναι αβέβαιη. Οι εποχές άλλαξαν, αλλά η συμπαράταξη των χωρών μας αποτελεί εγγύηση. Ας γίνει η σχέση Ελλάδας – Βουλγαρίας ένα παράδειγμα φιλίας», είπε ο Πρωθυπουργός.

Επισήμανε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης ότι οι απόψεις της Ελλάδας και της Βουλγαρίας συμπίπτουν και για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. «Κανένα άκυρο έγγραφο μεταξύ Τουρκίας και του πολιτικού προσωπικού της Λιβύης δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σύμπτωση απόψεων σε ό,τι αφορά την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στέλνοντας μηνύματα προς την Αγκυρα.

Η περιοχή δεν έχει ανάγκη από εισαγόμενες κρίσεις που έρχονται από μακριά. «Ο χάρτης της πραγματικότητας είναι ένας και ουδείς μπορεί να ξαναζωγραφίζει περιοχές της υδρογείου χαράζοντας ζώνες», είπε ακόμη.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε ότι εκτός από το αέριο, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, «θα ήθελα σύντομα να λειτουργήσει και ο νέος αυτοκινητόδρομος και η σύνδεση των δύο στρατών»

Ακόμη, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τα μέτρα που πήρε η χώρα για το μεταναστευτικό. «Εχουν μηδενιστεί οι ροές προς τη Βουλγαρία», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...