197
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 19:05
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 19:05

Η Ελλάδα αποκτά σύγχρονους και αποτελεσματικούς ποινικούς κώδικες, σχολίασε σε ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις εξαγγελθείσες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Οπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «η Πολιτεία διορθώνει λάθη τού παρελθόντος, καθιερώνοντας αυστηρότερες τιμωρίες για αδικήματα του παρόντος. Και, με περισσότερες από 150 αλλαγές, αντιμετωπίζει απειλές εναντίον της ζωής και των ελευθεριών αλλά και σε βάρος του Περιβάλλοντος».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο εξής καθιερώνονται μεγαλύτερες ποινές για βιασμούς, εμπρησμούς ή εγκλήματα που αφορούν ανηλίκους, και προσέθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για την πρόκληση αναπηρίας ή μόνιμης παραμόρφωσης.

«Η εκδίκαση αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας αποκτά, τώρα, προτεραιότητα. Τα ισόβια γίνονται η μοναδική τιμωρία για ανθρωποκτονίες, βιασμούς ανηλίκων και θανατηφόρες ληστείες. Οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα θα μένουν, πλέον, περισσότερο χρόνο στη φυλακή. Ενώ επανέρχεται ως αδίκημα η παράνομη αλιεία στα χωρικά μας ύδατα» τονίζει ο κ.Μητσοτάκης και καταλήγει:

«Χαιρετίζω τις τολμηρές τροποποιήσεις στους Ποινικούς μας Κώδικες, που τίθενται σε διαβούλευση. Το νομικό μας οπλοστάσιο ανανεώνεται και το δικαιϊκό μας σύστημα αναμορφώνεται. Το Κράτος Δικαίου συντονίζει τα βήματά του με την κοινωνία και με την εποχή. Παρακολουθώντας τη δεύτερη και προστατεύοντας πάντα την πρώτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News