265
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Οι αγορές προβλέπουν πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 12:01
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Οι αγορές προβλέπουν πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 12:01

Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Η δήλωση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας φιλοξενείται σε άρθρο γνώμης του συνιδρυτή του Bloomberg Μάθιου Γουίνκλερ, ο οποίος σημειώνει ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον κ. Μητσοτάκη ως τον πιθανότερο επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε την περασμένη εβδομάδα στο πρακτορείο, τονίζει ότι «οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εθνικές εκλογές».

Στο άρθρο φιλοξενείται και δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης σημειώνει ότι «οι αγορές περιμένουν την κατάρρευση της αναλογίας μεταξύ των μη εξυπηρετούμενων ως προς το σύνολο των δανείων στο τέλος της επόμενης τριετίας, ως αποτέλεσμα ενός καλύτερου νομικού περιβάλλοντος, των προσπαθειών από τις τράπεζες, την εφαρμογή συστημικών λύσεων και την επιτάχυνση του δείκτη ανάπτυξης της οικονομίας».

Προσθέτει μάλιστα ο κ. Στουρνάρας ότι, αν επικρατήσουν συγκεκριμένες συνθήκες, «το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ μπορεί να διπλασιαστεί».

Το άρθρο, με τον τίτλο «Μαντέψτε ποιας μεσογειακής χώρας η οικονομία δεν κατέρρευσε», επισημαίνει ακόμη ότι η πρόσφατη έκδοση 10ετούς ομολόγου από την Ελλάδα, η πρώτη έπειτα από πολλά χρόνια, ήταν επιτυχημένη, με τους επενδυτές να συρρέουν για να αγοράσουν τους ελληνικούς τίτλους. Προσθέτει ακόμη ότι οι αποδόσεις των ελληνικών χαρτιών είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο.

Σε αυτά αντιπαρατίθεται από τον συντάκτη η κατάσταση το 2015 όταν πολλοί ήταν εκείνοι που προεξοφλούσαν τότε ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού και ότι το Grexit είναι το πιο πιθανό σενάριο που θα έχει να αντιμετωπίσει η χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...