492
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην Κοζάνη | Intimenews

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξόφλησε γραμμάτια με την Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2019, 18:22
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην Κοζάνη
|Intimenews

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξόφλησε γραμμάτια με την Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2019, 18:22

Δριμεία επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε από την Κοζάνη, την Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη για την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε την συμφωνία «κακή» σημειώνοντας ότι πριν από δύο μέρες 153 πρόθυμοι βουλευτές επικύρωσαν την τελευταία πράξη μιας μεγάλης εθνικής υποχώρησης.

«Η πολιτική πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα  βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού. Μία κυβέρνηση της Αριστεράς βρέθηκε απέναντι στον λαό, απέναντι σε όλους τους Ελληνες.  Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα σημείωσε πως αν η Ελλάδα ήθελε  μία τέτοια συμφωνία, θα την είχε από το 2008 στο Βουκουρέστι.

«Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχθηκε να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μακεδονική. Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο Πρωθυπουργός. Με πήρε να μου ζητήσει την άποψή μου για το Ιλιντεν το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος, που το 2008, τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Από την πρώτη στιγμή θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον Πάνο Καμμένο, τον όψιμο Μακεδονομάχο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε μία κυρωμένη συμφωνία.  Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες που ευτελίζει το κοινοβούλιο. Καταφέραμε με αυτά που έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή να γίνουμε μία βαλκανική χώρα στην Ευρώπη. Το πρώτο το οποίο θα κάνω ως  επόμενος Πρωθυπουργός, είναι ότι δεν θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσω βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Επίσης την φράση “καλωσορίζω τον μακεδόνα πρωθυπουργό” δεν θα την ακούσετε ποτέ από μένα. Θα αγωνιστώ να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος ανέφερε ότι θα εκπονήσει  ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Μακεδονία.

«Αν η Βόρεια Ελλάδα χρειαζόταν ένα τέτοιο σχέδιο σήμερα, μετά την συμφωνία το χρειάζεται δύο φορές. Είμαι περήφανος που ο παππούς μου πολέμησε στη Σιάτιστα. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για να είναι η Μακεδονία ελληνική», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε εκτενείς αναφορές στο σχέδιό του για μείωση φόρων και εισφορών, πρόταξε την προσέλκυση επενδύσεων ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει την μετάβαση από τον λιγνίτη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Ανάμεσα στις κεντρικές προτεραιότητες της ΝΔ θα είναι «η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», τόνισε, επίσης.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε σίγουρα εκλογές, ευρωπαϊκές και περιφερειακές, προσθέτοντας πως εκτιμά ότι θα διεξαχθούν και εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...