367
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με μια ηλικιωμένη που έσπευσε στο Κέντρο Υγείας Πατησίων για να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: «Ο κόσμος έχει καταλάβει πια ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 12:46
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με μια ηλικιωμένη που έσπευσε στο Κέντρο Υγείας Πατησίων για να εμβολιαστεί κατά της Covid-19
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: «Ο κόσμος έχει καταλάβει πια ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 12:46

Το ορόσημο του 1.000.000 εμβολιασμών –δόσεων και όχι εμβολιασθέντων– υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, όχι μόνο με τις δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης, αλλά και μια ανάρτησή του στα social media και με επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Πατησίων που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο. Στο συγκεκριμένο, πραγματοποιούνται περισσότεροι από 300 εμβολιασμοί ημερησίως.

«Το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι πολύ σημαντικό και για την επόμενη μέρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πατησίων.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού, συνομίλησε με πολίτες που είτε περίμεναν τη σειρά τους είτε μόλις ολοκλήρωσαν τη διαδικασία κι ευχαρίστησε το προσωπικό του Κέντρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

«Θέλω στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που έχει απασχοληθεί στη διαδικασία του εμβολιασμού. Νομίζω ότι από όλους τους πολίτες ακούμε μόνο καλά λόγια, για εσάς πρωτίστως. Γιατί τους υποδέχεστε με χαμόγελο, τους δίνετε αυτό το αίσθημα της ασφάλειας που είναι σημαντικό και γι’ αυτούς οι οποίοι μπορεί να ανησυχούν λίγο παραπάνω και είναι απολύτως ευνόητο».

Επέστησε δε την προσοχή σημειώνοντας ότι «θέλει πολλή προσοχή για να μπορούμε να ξαναρχίσουμε να ανοίγουμε την οικονομική δραστηριότητα και τα σχολεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

«Το βασικό είναι ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πια ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά. Νομίζω ότι αυτό, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ήδη αν δει κανείς πιο αναλυτικά τα στοιχεία, αρχίζει και φαίνεται και αποτυπώνεται στις μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να εξυπηρετούν τις απαιτούμενες ανάγκες.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε στο Twitter ένα μικρό βίντεο για το ορόσημο των εμβολιασμών. «Κάθε εμβόλιο είναι ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας. Να νικήσουμε την πανδημία και να είμαστε σύντομα όλοι υγιείς και προστατευμένοι σε μια ασφαλή Ελλάδα. Ήδη 1.000.000 εμβόλια έχουν γίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, και συνεχίζουμε οργανωμένα και με σχέδιο», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News