188
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: Νέο Ασφαλιστικό με ελεύθερη επιλογή εισφορών

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 09:31
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: Νέο Ασφαλιστικό με ελεύθερη επιλογή εισφορών

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2019, 09:31

Τους άξονες του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι με το νέο σύστημα θα αποσυνδέεται η ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα.

Σε ομιλία του την Πέμπτη από το βήμα του Thessaloniki Summit 2019, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κύρια αλλαγή του νέου συστήματος είναι ότι θα προσφέρει ελεύθερη επιλογή εισφορών «ανάλογα με την επιθυμία και τους σχεδιασμούς του κάθε ασφαλισμένου».

Τόνισε ότι «το “Ασφαλιστικό’’ παύει, με λίγα λόγια, να είναι “Φορολογικό’’».

Οπως πρόσθεσε, οι επιστήμονες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, θα αγκαλιάσουν την πρόταση της κυβέρνησης,

«Εμείς, μειώνοντας τους φόρους, εξασφαλίζουμε εισόδημα στους επαγγελματίες ώστε να αποταμιεύουν περισσότερο. Αλλά και να μένουν με μεγαλύτερο καθαρό εισόδημα, μετά τους φόρους και τις εισφορές. Γι’ αυτό ακριβώς δίνουμε πολλά στους πολλούς ρίχνοντας τους φόρους. Και τους καλούμε μέρος από αυτά που εξοικονομούν από την εφορία, να τα αποταμιεύσουν ώστε να έχουν αργότερα καλύτερη σύνταξη», τόνισε.

Ακόμη, καταφέρθηκε κατά του νόμου Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι οδήγησε σε αδιέξοδα, ότι είναι «πολύπλοκο, άδικο και μη ανταποδοτικό σύστημα» και ότι «ειδικά σε ό,τι αφορά τους 1.440.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο νόμος Κατρούγκαλου επέφερε ολέθρια αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...