214
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Χάλκη | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 15:40
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Χάλκη
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 15:40

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στη Χάλκη, όπου παρευρέθη στα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου «Δημήτρης Κρεμαστινός».

Οπως επεσήμανε, η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει, όσο είναι δυνατόν και όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά, αυτούς που επιλέγουν να μείνουν όλο τον χρόνο σε μικρά νησιά.

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Χάλκης.

Απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή του νησιού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «στην πρώτη παρέμβαση την οποία θα κάνουμε, που θα αφορά τον φόρο ακίνητης περιουσίας, τον ΕΝΦΙΑ, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα μικρά νησιά», για να προσθέσει:

«Θέλουμε να μειώσουμε –όσο αυτό είναι εφικτό– και όσο μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά, τη φορολογική επιβάρυνση αυτών των συμπολιτών μας που επιλέγουν, κόντρα στις αντιξοότητες, να κατοικούν όλο τον χρόνο, ειδικά, στα μικρά μας νησιά. Και θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε, ένα μικρό, πρόσθετο οικονομικό κίνητρο, για να είναι λίγο πιο εύκολη η καθημερινότητά σας, που το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται ελκυστική και όμορφη, αλλά ξέρω ότι μετά το καλοκαίρι ακολουθεί πάντα και ο χειμώνας, που δεν είναι εύκολος».