276
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του για το νέο ΕΣΠΑ | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης: Μεγάλο στοίχημα για τη γόνιμη ανάπτυξη το νέο ΕΣΠΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 10:45
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του για το νέο ΕΣΠΑ
|ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης: Μεγάλο στοίχημα για τη γόνιμη ανάπτυξη το νέο ΕΣΠΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 10:45

Στον σημαντικό ρόλο της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής, αλλά και τη σπουδαιότητα εκπόνησης εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία που απηύθυνε στο «Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027», στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νέο ΕΣΠΑ μεγάλο στοίχημα για τη γόνιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι, αν και είναι θετικός ο απολογισμός, δεν έλειψαν τα τελευταία χρόνια κρούσματα επιπόλαιης και κοντόφθαλμης αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών πόρων.

Επιπλέον υπογράμμισε με κάθε τρόπο τη σημασία εκπόνησης ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου, που θα αποτελέσει τη βάση για τον μετασχηματισμό της οικονομίας και ανέλυσε τις διαστάσεις και τις προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής.

Από αριστερά, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς // Intime/Γιάννης Λιάκος

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως αξιόπιστος εταίρος και ως νέος επιχειρηματικός προορισμός. Εκανε λόγο για την είσοδο της οικονομίας σε μια νέα εποχή και για υψηλές προσδοκίες στις οποίες οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε.

«Ο επιταχυντής της ανάπτυξης δεν θα κινηθεί αυτόματα, χρειάζονται παρεμβάσεις και ρεαλισμός», είπε ακόμη, για να υπογραμμίσει την ανάγκη για επενδύσεις, «όχι όμως γενικά και αόριστα». Εξήγησε ότι «χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη μεγέθυνση της οικονομίας, με ισχυρούς πολλαπλασιαστές και αντανάκλαση στη βελτίωση της παραγωγικότητας».

Αναφέρθηκε ακόμη στη σύσταση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας το προσεχές διάστημα, η οποία «θα αποτελέσει το κεντρικό εργαλείο αναπτυξιακής στρατηγικής».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο brain drain, ενώ τόνισε ότι «το ζήτημα σύνδεσης της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση», ώστε να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους νέους, είναι για τον ίδιο βασική προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...