Η Πόλα Ρούπα κατά την προσαγωγή της στα Δικαστήρια | INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Τσίπρας, Μητσοτάκης, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπαδήμος και Ρουμελιώτης στη λίστα Ρούπα

Ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ, δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ένας ανώτατος αξιωματούχος εμφανίζονται ως στόχοι της Πόλας Ρούπα για πιθανές επιθέσεις
Protagon Team

Ως πιθανό στόχο της Πόλας Ρούπα, ιδρυτικού μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», παρουσιάζει σε σημερινό δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντίστοιχο δημοσίευμα από tovima.gr προσθέτει στη λίστα με τα ονόματα-στόχους της συλληφθείσας και εκείνο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Και καθώς περνούσαν οι ώρες, νέες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας που αύξησαν την ανησυχία. Στη λίστα Ρούπα εκτός των προαναφερθέντων βρισκόντουσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ο πρώην πρωθυπουργός και διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην υπουργός, εκπρόσωπος στο ΔΝΤ και νυν πρόεδρος της τράπεζας της Αττικής

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επικοινώνησε το πρωί της Τρίτης τηλεφωνικά τους κυρίους Μητσοτάκη και Σαμαρά, μια ενέργεια που επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς το ότι στην κατοικία της Ρούπα βρέθηκαν σημειώματα με τα προγράμματα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σαμαρά. Τα γραφεία της ΝΔ επισκέφτηκαν και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. για πιο αναλυτική ενημέρωση. Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν υπήρξε επικοινωνία και με τους άλλους πολιτικούς, αν και φυσιολογικά θα πρέπει να έχει προχωρήσει ο υπουργός σε σχετική ενημέρωση.

Οπως είχαν ανακοινώσει η Αντιτρομοκρατική και οι επικεφαλής της έρευνας, στο σπίτι-γιάφκα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, όπου και συνελήφθη η Πόλα Ρούπα την περασμένη Πέμπτη, είχαν βρεθεί χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, που αποτελούσαν πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παρόμοιο τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις και ονόματα είχε εντοπίσει η αντιτρομοκρατική και κατά τη σύλληψη του συνεργού των Νίκου Μαζιώτη – Πόλας Ρούπα, Αντώνη Σταμπούλου το 2014.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων και μετακινήσεις που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά το δημοσίευμα του tovima.gr, στο ίδιο σπίτι βρέθηκε «σειρά σημειώσεων με αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην κατοικία της Ρούπα στην Ηλιούπολη βρέθηκε «σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο κ. Σαμαράς».

Στις αρχές του 2013 είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του κ. Σαμαρά, τότε αρχηγού του κόμματος. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν τη Ρούπα.

Πάντως, σύμφωνα με το left.gr, κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι «η Ελληνική Αστυνομία δεν αξιολογεί ως σημαντικά ευρήματα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ενδείξεις στοχοποίησης», τα σημειώματα με ονόματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, επίσης πρώην πρωθυπουργών, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Π. Ρούπα.

«Πρόχειρα χαρτιά» με ονόματα πολιτικών, και πρώτο-πρώτο αυτό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.