2185
Ο Πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής με το πρωτοσέλιδο της ΕΦ.ΣΥΝ. για τη δήλωση Τσίπρα ότι «δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία» | INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Δεν κάνω πίσω σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα – ούτε οι Ελληνες κάνουν πίσω»

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2022, 11:38
Ο Πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής με το πρωτοσέλιδο της ΕΦ.ΣΥΝ. για τη δήλωση Τσίπρα ότι «δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία»
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Δεν κάνω πίσω σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα – ούτε οι Ελληνες κάνουν πίσω»

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2022, 11:38

Με την προσδοκία η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης, ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για απόλυτη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση, προκειμένου να στηθεί σκηνικό πολιτικής κρίσης και για ξένα, αλλά και εγχώρια συμφέροντα που επιθυμούν να επιβάλουν αστάθεια στη χώρα. Οσο για τη νομιμότητα της επισύνδεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον Νίκο Ανδορουλάκη, αν επιμένει να την αμφισβητεί, να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Από την πρώτη στιγμή –είπε– δεν δίστασα να παραδεχθώ ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Υποδέχθηκα με αυτοκριτική τα όσα συνέβησαν με τη νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη. Παραδέχθηκα το λάθος, προχώρησα σε αλλαγές. Δέχθηκα αμέσως η υπόθεση να έρθει στην Ολομέλεια, ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι εθνικός βραχίονας και ένα ολίσθημα δεν πρέπει να μηδενίσει το πολύτιμο έργο της.

«Ανταποκριθήκαμε ταχύτατα στο αίτημα να ανοίξει η Βουλή νωρίτερα, με την ελπίδα να υπάρξουν λύσεις στη λειτουργία των κρατικών δομών. Ελπίζω η συζήτηση να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και να αναζητήσουμε συγκλίσεις (…)

»Οταν πληροφορήθηκα τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν δίστασα να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος. Ακολούθησαν οι αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού. Και στη συνέχεια η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη βελτίωση της λειτουργίας της ΕΥΠ, ενώ ανταποκρίθηκα στο αίτημα να έρθει η υπόθεση στην Ολομέλεια, στην Επιτροπή Διαφάνειας, και για σύσταση εξεταστικής επιτροπής», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ημουν και εγώ θύμα συνακροάσεων»

«Καμία πρωτοβουλία μας, όμως, δεν πρέπει να υπονομεύσει το σημαντικό εθνικό έργο που επιτελεί η ΕΥΠ», υπογράμμισε. Η ΕΥΠ, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, έχει διαρκές μέτωπο με την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία, έχει επιτυχίες που ποτέ δεν γίνονται γνωστές, όπως πρόσφατα στον Εβρο. Οι μυστικές υπηρεσίες κινούνται πάντα σε μια λεπτή γραμμή, θέλησε να επισημάνει.

«Σήμερα –τόνισε– υπάρχουν 500 παράνομα λογισμικά που κυκλοφορούν στην αγορά, πολλά από αυτά έχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα, όπως πληροφορήθηκα. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ελευθερία και την ασφάλεια. Σε πολλές χώρες της ΕΕ υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις ότι λειτουργούν λογισμικά παρακολούθησης […]

»Και εγώ πληροφορούμαι από έγκυρους δημοσιογράφους, τους οποίους συχνά επικαλείστε, ότι ήμουν θύμα συνακροάσεων, όπως η σύζυγος και η κόρη μου, όταν ήμουν υποψήφιος Πρωθυπουργός. Καταθέτω στα πρακτικά τη σχετική ανάρτηση του κ. Τέλλογλου τον οποίο συχνά επικαλείστε και θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα με άκουγαν τότε, με τον κ. Τσίπρα Πρωθυπουργό».

«Στο εσωτερικό κυκλοφορούν εύκολα σενάρια κατασκοπείας αλλά και στο εξωτερικό πολλοί θα ήθελαν μια Ελλάδα αδύναμη», επεσήμανε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι πρέπει να εκλείψει κάθε σύνδεση μεταξύ παράνομων λογισμικών και νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ.

«Για τα πρώτα –είπε– υπάρχει ρητή διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν στις ελληνικές υπηρεσίες. Επιβεβαιώνεται και από το απόρρητο πόρισμα της ΑΔΑΕ. Ζητώ το πόρισμα να τεθεί σε γνώση των αρχηγών κομμάτων» συνέχισε εξηγώντας ότι «νόμιμες επισυνδέσεις είναι σε ευρύ φάσμα. Ολες λειτουργούν με βάση ειδικό πρωτόκολλο που προϋπήρχε και με αφορμή πρόσφατα γεγονότα ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσουμε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε τη δεύτερη υπογραφή εισαγγελέα για νόμιμες επισυνδέσεις».

Η υπόθεση Ανδρουλάκη, ωστόσο, αναγνώρισε, «ανέδειξε σοβαρό κενό στο πρωτόκολλο. Η διαδικασία κινήθηκε κανονικά με έγκριση εισαγγελέως, με τη διάταξη που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ. Ομως υποτιμήθηκε το γεγονός ότι η παρακολούθηση αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό. Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει φίλτρα και να δείξει άλλα αντανακλαστικά σε αυτό το σοβαρό ζήτημα. Γι’ αυτό και έγινε η τοποθέτησή μου για νόμιμη διαδικασία, αλλά πολιτικά μη αποδεκτή και επαναφέραμε τη δεύτερη υπογραφή του εισαγγελέα εφετών. Η επαναφορά του δεύτερου εισαγγελέα είναι ένα ακόμα φίλτρο»…

«Σε όλο τον κόσμο οι δραστηριότητες μυστικών υπηρεσιών καλύπτονται από το απόρρητο. Το ίδιο ισχύει για όσους και όσα αυτές ερευνούν. Τα στελέχη τους δεσμεύονται με διά βίου εχεμύθεια. Ας μην κατασκευάζονται εντυπώσεις. Οσο αναγκαία είναι, τόσο αντικειμενικά δύσκολη προκύπτει η δημόσια προσέγγιση και κατανόηση των ενεργειών αυτού του χαρακτήρα. Οσοι δεν το δέχονται, δεν λένε την αλήθεια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι «από την πρώτη ώρα που εγώ και η κυβέρνηση λάβαμε γνώση, καλέσαμε τον ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί προσωπικά. Ταυτόχρονα αλλάξαμε την ελαστική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνήσαμε στην εκκίνηση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενώ ενεργοποιήθηκε και η Δικαιοσύνη σε επίπεδο εισαγγελέα Αρείου Πάγου».

«Να προσφύγει ο κ. Ανδρουλάκης στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια»

Οσο για τη νομιμότητα της επισύνδεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, αν επιμένει να την αμφισβητεί, να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Βεβαίως υπάρχει ανάγκη διαφάνειας. Στο όνομα της διαφάνειας όμως, δεν θα κάνουμε φέιγ βολάν τα δελτία της ΕΥΠ. Οπως κάνατε στην Επιτροπή Θεσμών, που βουλευτές σας μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο και μετά θέλετε να εμφανιστείτε ως προστάτες των θεσμών που εσείς υπονομεύετε», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρωδία με την –κατά τα άλλα κεκλεισμένων των θυρών– συνεδρίαση-«σουρωτήρι» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την περασμένη Τετάρτη.

«Τα δημόσια πρόσωπα δεν πρέπει να διαχωρίζονται με ασπίδα την ιδιότητά τους και να είναι στο απυρόβλητο. Αν πάλι πιστεύετε την άποψη του κ. Βενιζέλου ότι επί της αρχής κανείς πολιτικός δεν πρέπει να παρακολουθείται, να το πείτε. Αλλά να σκεφτούμε πρώτα πώς εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του Πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, για αυτό και έχει τη δύναμη να εντοπίζει και να καλύπτει τις αδυναμίες της με τομές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για τα τέσσερα πεδία όπου η κυβέρνηση θα επιφέρει αλλαγές, πρόσθετες δικλίδες ασφαλείας για τις νόμιμες επισυνδέσεις, χωρίς όμως να υπονομεύεται το έργο της. «Με την ΠΝΠ –είπε– κατέστη υποχρεωτική η ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που δεν γίνονταν στο παρελθόν. Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ, αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου της Εθνικής Ασφάλειας, θωράκιση του πλαισίου των νόμιμων επισυνδέσεων».

«Πάντα και παντού αντίθετοι»

Ο [νέος επικεφαλής της ΕΥΠ] Θεμιστοκλής Δεμίρης, κορυφαίος διπλωμάτης, θα χρειαστεί τη στήριξη όλων μας, η εξεταστική επιτροπή θα διερευνήσει ό,τι έγινε, αλλά θα είναι μισή η δουλειά της εάν δεν καταλήξει σε προτάσεις για το πώς θα βελτιώσουμε τα όποια κακώς κείμενα έχουμε διαπιστώσει, συνέχισε ο Πρωθυπουργός για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Σε κάθε εθνική κινητοποίηση, όμως, υπενθύμισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ήταν απέναντι στο πλαίσιο μιας χαιρέκακης μικροκομματικής προσέγγισης. Απέναντι στην πανδημία, απέναντι στην προστασία των συνόρων, απέναντι στις αμυντικές συμφωνίες που θωρακίζουν τη χώρα, απέναντι στα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ενεργειακής κρίσης. Και τώρα, απέναντι στην προσπάθεια αναβάθμισης της ΕΥΠ. Καμία πρωτοτυπία, σίγουρη η αποτυχία. Οπως και στα προηγούμενα, έτσι και τώρα η ζωή θα διαψεύσει τα σενάρια καταστροφολογίας».

«Πάει πολύ να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης»

«Εγώ διαχώρισα τη θέση μου από τις πρακτικές άλλων εποχών, εσείς επιμένετε να κουνάτε το δάχτυλο έχοντας δύο υπουργούς σας στο Ειδικό Δικαστήριο», είπε στη συνέχεια και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Πάει πολύ, όμως, κύριε Τσίπρα, εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, εσείς που σας έχουν καταγγείλει πέντε πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και ένας πέμπτος που είναι παρών, ο κ. Βαρουφάκης… Και θα περιμένω να διευκρινίσετε αυτό που είπατε στη Βουλή: “Προσωπικά έχω γνώση ότι επί Ρουμπάτη το κράτος λειτουργούσε ακόμα και σε βάρος της κυβέρνησης”», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης στις κατηγορίες που του απευθύνει τις τελευταίες ημέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να συμπληρώσει απευθυνόμενος προσωπικά και στον γραμματέα του ΜέΡΑ25: «Θα ήθελα, κ. Βαρουφάκη, να διευκρινίσετε κάτι που είχατε πει σε μια ομιλία σας το 2019 στη Βουλή. Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως προσωπικά έχει γνώση ότι επί Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε και σε βάρος της τότε κυβέρνησης. Αναμένω την τοποθέτηση σας κ. Βαρουφάκη. Και βέβαια, εσείς κ. Τσίπρα, δεν ήσασταν ο Πρωθυπουργός την περίοδο που υπεκλάπησαν e-mail του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τα οποία κατέληξαν στην «Αυγή» μία ημέρα πριν κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικά σας αυτά τα καμώματα…» .

«Απόλυτη η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός μίλησε για απόλυτη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με απώτερο σκοπό να στηθεί σκηνικό πολιτικής κρίσης.

«Είναι σαφές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εργαλειοποιούν ένα πραγματικό θέμα για να στήσουν ένα δήθεν σκηνικό πολιτικής κρίσης. Όταν λέτε ότι κατόπιν εντολής μου έγινε η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ψέμα, ανέντιμο και ανήθικο για αυτό και επιστρέφεται σε αυτούς που τα λένε. Δίνετε απλόχερα επιχειρήματα σε όλους όσοι θέλουν την Ελλάδα αδύναμη στο εξωτερικό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι κρίμα μέσα από την μεγαλοποίηση του θέματος να προσφέρετε στο πιάτο όσα χρειάζονται όσοι καραδοκούν εκτός συνόρων ποντάροντας στην αστάθεια. Δίνετε τόσο εύκολα επιχειρήματα σε όσους θέλουν την αποδυνάμωση των μυστικών μας υπηρεσιών», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας στο σημείο αυτό ότι  αμέσως μετά την εκλογή του κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη σε συνάντηση και το αρνήθηκε, όπως πράττει και τώρα.

«Εχει πει πως δεν επιθυμεί καμία επαφή με την κυβέρνηση, είναι δικαίωμά του να επιλέγει φίλους και συμμάχους, αλλά να γνωρίζει πως τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος», σχολίασε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης και έριξε το γάντι στον πρόεδρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λέγοντας:

«Να μας πείτε εάν ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε καλά που υπήγαγε την ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως το έκανα και εγώ. Φαίνεται πως ο αρχηγός σας έχει άλλα σχέδια».

«Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτη, εξ ου και πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται ήδη εάν ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, τελικώς ψηφίζεις Τσίπρα», ανέφερε με νόημα υπό το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε τι σημαίνει για τον κοινοβουλευτισμό η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν αρκεί η εναλλαγή στην εξουσία. «Τι εγκυμονεί για το πολίτευμα η πρόθεσή σας, κ. Τσίπρα, για ανασύνταξη της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας; [Γιατί] η  Ελλάδα έχει σχεδόν μισό αιώνα ομαλού πολιτικού βίου και προοδεύει [και]  είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο ένα μεμονωμένο σφάλμα να ανάγεται σε δήθεν πρόβλημα της Δημοκρατίας που θέλει δήθεν ανάταξη. Πως θα γίνει αυτό, κ. Τσίπρα; Προσέξτε καλά, γιατί οι λέξεις έχουν βάρος και σημασία», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Τα κακώς κείμενα στην ΕΥΠ -συνέχισε- έχουν διαχρονική διαδρομή. Δεν μπορείτε κ. Τσίπρα με αφορμή ένα σφάλμα να ανοίγετε θέμα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Εξηγήστε το σχέδιό σας συγκεκριμένα. Πώς θα προκύψουν αυτά τα οποία έχετε περιγράψει; Μήπως από δικαστές διορισμένους από τον Πολάκη και ανεξάρτητες Αρχές ελεγχόμενες από την κυρία Θάνου; Οφείλω να επισημάνω ότι στενός σας συνεργάτης κατέθεσε την πρόταση για κατάργηση της ΕΥΠ, απόλυση εργαζόμενων για να έρθει ο κ. Πολάκης να βάλει τους δικούς του. Είμαστε σοβαροί; Δεν θα μιλάμε για 3η Ελληνική Δημοκρατία αλλά για εθνική τραγωδία», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Και «επειδή πολύς λόγος έγινε για το κράτος δικαίου. Ποιος είναι ο κριτής του κράτους δικαίου; Ενας κριτής μπορεί να υπάρξει και είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κάνει μια συνολική αποτύπωση των θεσμών μας και δεν λέει τίποτα από το σκηνικό δυστοπίας που εσείς περιγράφετε», είπε με αφορμή τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ με «παντιέρα» δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο.

«Τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πρωτοσέλιδα στην Τουρκία»

«Ζητώ από όλους να πέσουν οι τόνοι. Το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη και στην ευθύνη της Βουλής. Αποστολή μας είναι να κάνουμε καλύτερη την κρίσιμη αυτή υπηρεσία. Να στοιχηθούμε μαζί στις μεγάλες προκλήσεις. Οι γείτονές μας παραμένουν απρόβλεπτοι. Οι εξελίξεις προοιωνίζονται δύσκολο χειμώνα. Στον Εβρο ετοιμάζεται νέο κύμα εισβολής, αυτή τη φορά με ανθρωπιστικό προσωπείο. Σε αυτή τη συγκυρία είναι δυνατόν να μην έχουμε κοινή στάση. Να υπάρχουν δυνάμεις που σιγοντάρουν ψέματα ότι οι ελληνικές αρχές δήθεν άφησαν να πεθάνει ένα μωρό. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες αποκαλύπτουν την αλήθεια για το πώς τους έσπρωξαν οι τουρκικές αρχές. Είναι απαράδεκτο να αναμασούν ελληνικά στόματα τα τουρκικά επιχειρήματα. Τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πρωτοσέλιδα στην Τουρκία. Καλώ για αυτοσυγκράτηση», επανέλαβε, αναφερόμενος στις επικίνδυνες διαστάσεις που έδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση στο πρόσφατο περιστατικό με τους εγκλωβισμένους μετανάστες στη νησίδα στον Εβρο.

«Δεν κάνω πίσω στα συμφέροντα αποσταθεροποίησης»

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να είναι αιχμάλωτη η δημόσια ζωή σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. «Η Ελλάδα σήμερα είναι σήμερα εκτός ενισχυμένης εποπτείας. Αφήνει πίσω μνημόνια φόρους κλειστές τράπεζες. Μαζί τους εγκαταλείπει τις πλατείες διχασμού. Αφήσαμε πίσω την εσωστρέφεια και επανήλθαμε με ισχύ στον διπλωματικό χάρτη. Συνάντησα τους τρεις σημαντικότερους ηγέτες αραβικής χερσονήσου. Διαθέτουμε ισχυρή Εθνική Αμυνα. Επιμένω σε αυτή τη μεγάλη εικόνα που θα αναμετρηθεί με δύσκολα στοιχήματα συγκυρίας. Δεν θα επιτρέψουμε όλοι μαζί σε όσους καραδοκούν να εκτρέψουν την θετική πορεία της χώρας. Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα ήταν έτσι. Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας.

»Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ

»Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Ελληνες δεν κάνουν πίσω. Στη Δημοκρατία, μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανέναν.

»Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας. Ζητάτε να μπει η χώρα σε δίμηνη τρίμηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Για σκεφτείτε τι θα γινόταν σήμερα με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ζητάτε εκλογές για να κάνετε το χατίρι όσων θέλουν την αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω κόστος να οδηγήσω την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Θα το περάσουμε μαζί. Δεν θα φυγομαχήσω. Και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιον επιθυμεί», κατέληξε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...