682
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Τρίπολη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης: Η χώρα, καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της, γυρνάει σελίδα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 21:43
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στην Τρίπολη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης: Η χώρα, καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της, γυρνάει σελίδα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2021, 21:43

Την ικανοποίησή του για την αύξηση του ρυθμού των ραντεβού για εμβολιασμό και από νέους και από μεγαλύτερους εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα στην Τρίπολη, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

«Είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα και με τα στοιχεία, ότι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία όπως είχαμε προβλέψει είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας, ότι όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν», είπε και πρόσθεσε: «Για αυτό προτρέπω, με όση μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες να εμβολιαστούν, διότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν, όχι μόνο να κολλήσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το εμβόλιο είναι ένα θαύμα της επιστήμης, έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του και θα ζητήσω και πάλι και σε τοπικό επίπεδο να κάνουμε την πρόσθετη προσπάθεια πειθούς.

» Άλλωστε, έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα στην διάθεσή μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών το 99% των συμπολιτών μας, στις ηλικίες μεταξύ 60 και 80 ετών, που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω, από το πόσο επικίνδυνο είναι ειδικά τώρα που έχουμε τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα να παραμένει κάποιος ανεμβολίαστος».

Αναφερόμενος στις νεότερες ηλικίες, είπε ότι «θα ενθαρρύνω και τα νεότερα παιδιά, τους εφήβους μας, σε συνεννόηση με τους γονείς τους, να κάνουν και αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια», προσθέτοντας ότι «εφόσον η επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε και εμείς να κατέβει το ηλικιακό όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12 έτη, όπως γίνεται αυτή την στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκός χώρες».

Σχετικά με τη σημερινή περιοδεία του σε Μεσσηνία και Αρκαδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «πραγματικά γίνεται μία σπουδαία δουλειά στην περιφέρεια Πελοποννήσου και θέλω να συγχαρώ προσωπικά τον περιφερειάρχη» και πρόσθεσε:

«Διαπίστωσα με μεγάλη χαρά ότι στη δυτική Μεσσηνία υπάρχει μεγάλη πρόοδος σε μία σειρά από σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία θα προσθέσουν μεγάλη αξία σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Επισκέφθηκα καινοτόμες μονάδες του πρωτογενούς τομέα και εξέφρασα για ακόμα μία φορά τη χαρά μου για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία των Ελλήνων αγροτών».

Μιλώντας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική είπε ότι «για την επόμενη εξαετία η χώρα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι συνολικά ο ευρωπαϊκός φάκελος μειώθηκε, να εξασφαλίσει τους ίδιους πόρους με την προηγούμενη περίοδο και αν προσθέσουμε και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα έχουμε σημαντικότατες οικονομικές δυνατότητες, για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα».

Επίσης, ο κ.  Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θέλω να επαναλάβω τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έχω συνολικά στο αναπτυξιακό δυναμικό της Πελοποννήσου» και προσέθεσε:

«Η χώρα μας, καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της, γυρνάει σελίδα. Η ανάπτυξη, με πολλές και καλές θέσεις εργασίας, θα είναι το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων ετών. Η χώρα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία σε πολλαπλά επίπεδα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Ήμασταν η πρώτη χώρα, η οποία κατέθεσε την πρόταση για τους νέους πόρους, πολλούς εκ των οποίων θα τους διαχειριστούν και οι περιφέρειες».

«Όλα αυτά», όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, «συνθέτουν μία εικόνα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για έργα υποδομής, όπως ο δρόμος Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη, είπε ότι «αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και εκτιμώ ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος θα έχει ολοκληρωθεί ότι μέχρι το τέλος του έτους και το έργο θα προχωρήσει έτσι όπως το έχουμε σχεδιάσει».

Σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είπε ότι «βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της μελέτης για την καλύτερη αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας, ώστε να περάσει σε μία νέα εποχή, αφού αναπτύσσεται μία πολύ μεγάλη δυναμική σε όλη την Πελοπόννησο, και ειδικά στην περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε τα μεγάλα ζητήματα, τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε ως χώρα, τις μάχες που δίνονται σε εθνικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο, σε υγειονομικό επίπεδο και τα καταφέρνουμε μια χαρά. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Σήμερα είχαμε μια πορεία αισιοδοξίας στη Δυτική Μεσσηνία. Είδε ο πρωθυπουργός εκεί τον αγώνα των απλών ανθρώπων για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής. Είδε μονάδες μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, είδε μια σειρά από πολύ σπουδαία έργα που γίνονται σε επίπεδο υποδομών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News