264
Δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τα Τίρανα, όπου ταξίδεψε προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Η θέση της Αλβανίας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 20:01
Δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τα Τίρανα, όπου ταξίδεψε προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Η θέση της Αλβανίας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 20:01

Η θέση των δυτικών Βαλκανίων και της Αλβανίας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

O κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για το πολύ σπουδαίο έργο του και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είστε γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών και αποκούμπι για την ελληνική εθνική μειονότητα που ήθελα να επισκεφθώ αύριο, αλλά ο καιρός δε μας το επέτρεψε».

Γνωστοποίησε, δε, πως θα μεταβεί στις περιοχές που διαβιεί η ελληνική μειονότητα. «Αισθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στους ομοεθνείς μας που ζουν και διαπρέπουν εδώ, ώστε να τους παρέχουμε την μέγιστη στήριξη από το ελληνικό κράτος», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να συνεχίσει το έργο της συμφιλίωσης στην Βαλκανική χερσόνησο. «Είμαι 30 χρόνια κοντά στο λαό. Σε μια εποχή με αμφίβολες διαθέσεις εμείς φωνάζαμε ότι η θέση της Αλβανίας είναι στην Ευρώπη. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά όταν ακούω ότι γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ένταξης», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στα Τίρανα προκειμένου να δώσει το «παρών» στη σύνοδο Ευρωπαϊκής Ενωσης – Δυτικών Βαλκανίων.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική ενσωμάτωσης των κρατών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «εξακολουθεί να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων», ενώ στάθηκε και στη βούληση της Αθήνας να μπουν σε «τροχιά ακόμη μεγαλύτερης προσέγγισης» οι διμερείς σχέσεις με την Αλβανία.

«Στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ έχει καταγραφεί πρόοδος και πιστεύω ότι προσεγγίζουμε την ώρα που θα υπογράψουμε το σχετικό συνυποσχετικό για την παραπομπή του θέματος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...