482
Τη δημιουργία ακόμη 50 πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα σχολίασε ο Πρωθυπουργός αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Μητσοτάκης: Η ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων βασική προεκλογική μας δέσμευση

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2021, 21:54
Τη δημιουργία ακόμη 50 πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα σχολίασε ο Πρωθυπουργός αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Μητσοτάκης: Η ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων βασική προεκλογική μας δέσμευση

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2021, 21:54

«Η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση. Από την επόμενη σχολική χρονιά, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τα 112 από 62, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες σε περισσότερα παιδιά σε όλη την επικράτεια». Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter για την αύξηση των προτύπων και πειραματικών σχολείων.

Σημειώνεται ότι στα 28 πρότυπα και 34 πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από την Τρίτη προστέθηκαν άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα.

Ο συνολικός αριθμός των πειραματικών και πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία επεκτείνονται πλέον σε όλη τη χώρα. Έως σήμερα πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας «δίνουμε τη δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο σε μαθητές όλης της χώρας να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές αυτές δομές και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, διδακτικών μεθόδων, τρόπων διοίκησης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας».

Κεραμέως: Στόχος των πρότυπων και πειραματικών σχολείων να αναπτύσσονται οι βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές

Στον στόχο της δημιουργίας ακόμη 50 πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα αναφέρθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, «στόχος είναι σε αυτά τα σχολεία να αναπτύσσονται οι βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές και μετά αυτές να εφαρμόζονται στα σχολεία όλης της χώρας».

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως έδωσε την απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε να μην ισχύσουν από φέτος οι αλλαγές στα ΑΕΙ λόγω της πανδημίας. Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «εάν ένα παιδί μπει σε σχολή ΑΕΙ με βαθμό 1 και 2, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να αποφοιτήσει από τη σχολή. Εμείς θέλουμε να μην κοροϊδεύουμε τα παιδιά και κανέναν. Ο στόχος μας είναι να ανοίγουμε δρόμους. Δεν θα θυσιάσουμε πράγματα σήμερα για να μην γίνουν απατηλά όνειρα στο μέλλον».

Σχετικά με τα self tests στα σχολεία η υπουργός Παιδείας είπε ότι επισκέφθηκε την Δευτέρα πάνω από δέκα σχολεία και ότι τα παιδιά της μίλησαν με θέρμη για τα self test.

Για εκείνα που βγήκαν θετικά η κυρία Κεραμέως είπε ότι «απαιτείται για όλα επαναληπτικός, μοριακός έλεγχος» και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ. Όπως ανέφερε, «έγιναν 1,7 εκατομμύρια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς και ότι όσα βγήκαν θετικά, ήταν κυρίως ασυμπτωματικοί ασθενείς και έτσι έγινε ένα βήμα για να προστατευθούν οι ίδιοι και να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...