253
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαβίδ Σαλτιέλ | Intimenews

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υιοθετεί τον ορισμό της Αρνησης του Ολοκαυτώματος

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 19:17
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαβίδ Σαλτιέλ
|Intimenews

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υιοθετεί τον ορισμό της Αρνησης του Ολοκαυτώματος

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 19:17

Στην υιοθέτηση του Ορισμού του Αντισημιτισμού και της Aρνησης του Ολοκαυτώματος προχωρά η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαβίδ Σαλτιέλ.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και μέλη του προεδρείου καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, Ευστάθιος Λιανός Λιάντης.

Ο Ορισμός για τον Αντισημιτισμό έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο σε οδηγία του προς τα κράτη-μέλη ζήτησε να τον ενσωματώσουν στην κρατική νομοθεσία.

Η Ελλάδα γίνεται έτσι, η πρώτη χώρα που υιοθετεί τον Ορισμό Εργασίας για την Αρνηση του Ολοκαυτώματος, σε μία πράξη μεγάλης ιστορικής βαρύτητας.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία προετοιμασίας της ελληνικής προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας, το 2021, ένα γεγονός που θα φέρει τη χώρα στον πυρήνα των κρατών που μάχονται τον αντισημιτισμό και έχουν αποφασιστικό λόγο στην κατάρτιση και την εφαρμογή νομοθετικών και μορφωτικών προτάσεων για την καταπολέμησή του.

Η ελληνική προεδρία, που συμπίπτει με την 200ή επέτειο της Επανάστασης του 1821, θα αποτελείται από ένα πλέγμα ακαδημαϊκών, μορφωτικών και πολιτιστικών δράσεων που θα επικεντρώνει στον ρόλο της εκπαίδευσης και των μέσων κοινωνικής διάχυσης στη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και την εξάλειψη του Αντισημιτισμού, καθώς και στην ανάδειξη της δισχιλιετούς ιστορίας του ιουδαϊκού Ελληνισμού.

Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε τον συντονισμό και την παρακολούθηση της προσπάθειας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση.

Επιπλέον, του ανέθεσε να καθοδηγήσει και να εποπτεύσει τη διαδικασία ενσωμάτωσης των ορισμών στη νομοθεσία και την εκπαίδευση.