185
Ποτέ ξανά σε κοινοβουλευτικά έδρανα οι χρυσαυγίτες - αποσπασμένοι και μη | INTIMEnews

Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Σφραγίστηκε η θέση τους στο πολιτικό περιθώριο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 15:17
Ποτέ ξανά σε κοινοβουλευτικά έδρανα οι χρυσαυγίτες - αποσπασμένοι και μη
|INTIMEnews

Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Σφραγίστηκε η θέση τους στο πολιτικό περιθώριο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 15:17

H ωριμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του για την ψήφιση -με διακομματική μάλιστα στήριξη- της τροπολογίας με την οποία απαγορεύεται σε καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα.

«Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς τής Δημοκρατίας από τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας.

»Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή», υπογράμμισιε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει:

 «Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News