444
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης | IntimeNews

Μητσοτάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Η πορεία σύγκλισης με την Ευρώπη δεν πρέπει να ανακοπεί

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2023, 11:21
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
|IntimeNews

Μητσοτάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Η πορεία σύγκλισης με την Ευρώπη δεν πρέπει να ανακοπεί

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2023, 11:21

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία τίθεται σε ισχύ από το Σάββατο 1η Απριλίου, αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός, ο κατώτατος μισθός βρίσκεται πλέον «στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα», ενώ σημειώνει ότι «από το 2019, όταν και αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, η συνολική αύξηση φτάνει στο 20%».

Όπως επισημαίνει, «η νέα αύξηση δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα, όμως η χώρα μας σταδιακά συγκλίνει με την Ευρώπη στα εισοδήματα και αυτή η πορεία σύγκλισης δεν πρέπει να ανακοπεί».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Από σήμερα ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει στα 780 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα. Έτσι, στο τέλος του μήνα, 585.000 εργαζόμενοι συμπολίτες μας θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται.

Από το 2019, όταν και αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού φτάνει στο 20%.

Γνωρίζω καλά ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμη χαμηλοί. Προφανώς η νέα αύξηση δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα. Όμως η χώρα μας -χάρη στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας που πετυχαίνουμε τα τελευταία χρόνια- σταδιακά συγκλίνει με την Ευρώπη στα εισοδήματα.

Μεταξύ των 22 ευρωπαϊκών χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στη 10η θέση. Αυτή η πορεία σύγκλισης δεν πρέπει να ανακοπεί.

Το μεγάλο μας στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι η ακόμη πιο δυναμική αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί ξανά τη διακυβέρνηση του τόπου».

Το μήνυμα στο TikTok

Με ένα βίντεο στο TikTok ο κ. Μητσοτάκης, εξήγησε την αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο.

Συγκεκριμένα στο απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πρωθυπουργός εύχεται καλό μήνα και λέει χαρακτηριστικά πως «δεν είναι πρωταπριλιάτικο». Όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης «από 1η Απριλίου αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και φτάνει τα 780 ευρώ. Πόσο τον παραλάβαμε; 650 ευρώ το 2019. Αυτό σημαίνει πως σε τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά 20%».

Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός καλεί όσους αμφισβητούν την συγκεκριμένη αύξηση, να πάρουν ένα κομπιουτεράκι. «Και επειδή άκουσα μερικούς να το αμφισβητούν, ας πάρουν το κινητό τους να κάνουν μία απλή πράξη. 650 επί 1,2 μας κάνει 780. Η αύξηση αυτή ήταν επιβεβλημένη, δεν μας λύνει όμως από μόνη της το πρόβλημα». Όπως λέει, «ξέρω πολύ καλά πως οι μισθοί στην χώρα μας είναι χαμηλοί και αυτό πρέπει να αλλάξει».

@kyriakosmitsotakis_ Από σήμερα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός σε 780 Ευρώ #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...