196
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης | SOOC

Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στον λαϊκισμό

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2019, 15:41
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
|SOOC

Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στον λαϊκισμό

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2019, 15:41

Την ανάγκη να θωρακιστεί η Δημοκρατία από τις σύγχρονες απειλές, τον ακραίο διχαστικό λόγο, τον δημαγωγικό λαϊκισμό, τη διαπλοκή και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη μαύρη επέτειο από την κατάλυση της δημοκρατίας πριν από 52 χρόνια.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει πως «Σήμερα η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά. Χρέος μας είναι να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στις σύγχρονες απειλές. Τον ακραίο διχαστικό λόγο. Τον δημαγωγικό λαϊκισμό. Τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Τη διαπλοκή, σε κάθε της μορφή» και προσθέτει: «με το βλέμμα μπροστά να χτίσουμε την φωτεινή Ελλάδα της ελευθερίας και της προόδου. Έτσι θα τιμήσουμε τη Δημοκρατία. Γιατί αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα».

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «η σκέψη όλων μας σήμερα γυρίζει 52 χρόνια πίσω, στις ταραγμένες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Την κατάλυση της ίδιας της Δημοκρατίας μας από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, αλλά και την εθνική τραγωδία της Κύπρου» και συμπληρώνει πως «τιμούμε όσους φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από το δικτατορικό καθεστώς, αλλά και όσους είχαν το σθένος και τη γενναιότητα να αντισταθούν».