839
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Ελευθερία, κοινοβουλευτισμός και κράτος Δικαίου, οι δικοί μας «αρμοί»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2020, 13:48
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Ελευθερία, κοινοβουλευτισμός και κράτος Δικαίου, οι δικοί μας «αρμοί»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2020, 13:48

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων κατά το πρώτο επτάμηνο της θητείας του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και απέκλεισε κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Μέσα σε επτά μήνες η χώρα μας πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να συμβούν τα προηγούμενα χρόνια. Και κάποιοι φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές. Κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ακόμα ισχυρότεροι, πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας, η εφαρμογή του οποίου θα πείσει ακόμα περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά. Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά τα προβλήματα της κοινωνίας και ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί με ορμή», τόνισε, αναφερόμενος στη συνέχεια σε τέσσερις σημαντικές προκλήσεις της κυβέρνησής του το επόμενο διάστημα:

1. Την φορολογική ελάφρυνση της μισθωτής εργασίας και της μεσαίας τάξης, μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και πρόσθετης μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

2. Εκκίνηση της πρώτης φάσης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με το νόμο που ψηφίζεται στη Βουλή. «Αίρονται οι συνταγματικές αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου και αποκαθίσταται η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών», είπε.

3. Άμεση ψήφιση του νέου νόμου για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο κέντρο των πόλεων. «Στο εξής το αναφαίρετο δικαίωμα κάποιων να διαδηλώνουν δεν μπορεί να γίνεται εμπόδιο για την καθημερινή ζωή των υπολοίπων. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια σύγχρονη χώρα και η Αθήνα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», ανέφερε και με σχετική του ανάρτηση στο Twitter.

4. Νέο σύστημα μετεγγραφών στα πανεπιστήμια. Όπως είπε, η σημερινή κατάσταση που ένας φοιτητής μπαίνει σε μια σχολή με μικρή βαθμολογία και μεταφέρεται σε άλλη που κάποιοι μπήκαν με πολύ υψηλούς βαθμούς είναι άδικο και θα αλλάξει.

«Τα έργα ξεκινούν άμεσα»

Για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Το μέγεθος του προβλήματος είναι δεδομένο, όπως και η κατάσταση που παραλάβαμε. Το 2017 οι αφίξεις ήταν 33.000, το 2019 πλησίασαν τις 80 χιλιάδες. Η νέα κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, σύνορα με χαλαρό έως ανύπαρκτο έλεγχο, δομές σε απελπιστική κατάσταση και πάνω από όλα μια πολιτική χωρίς αποτρεπτικό προσανατολισμό και φροντίδα για σωστή κράτηση όσων μένουν στη χώρα». Αναγνώρισε ότι «και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση και την πολυμορφία του θέματος. Όμως αντιδράσαμε. Τώρα τα σύνορα φυλάσσονται. Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο επιταχύνει διαδικασίες ασύλου. Το Λιμενικό ενισχύθηκε αμέσως σε προσωπικό σκάφη και τεχνικά μέσα».

Σχετικά με τις κλειστές ελεγχόμενες δομές έστειλε μήνυμα πως «Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν υπάρχει άλλο κέντρο. Προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος πολλών εβδομάδων, θέλαμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να συζητήσουμε με τοπικές κοινωνίες. Είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους πολιτικάντηδες που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους».

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

«Μέσα σε 7 μήνες, η χώρα μας πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να συμβούν για χρόνια. Η κυβέρνηση έδειξε ότι θέλει και μπορεί να βάλει την Ελλάδα μπροστά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, ενώ απαντώντας σε δημοσιεύματα που μιλούν για γρήγορες εκλογές είπε ότι «κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευθύνη να κυβερνήσουμε τη χώρα ξανά. Και αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Γιατί δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς, αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα. Και θα φέρουμε».

Πρόσθεσε ότι ο λαϊκισμός, τα ψέματα και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα ηττώνται καθημερινά μέσα από τις πράξεις της κυβέρνησης και τόνισε «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά».

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός μας να διολισθήσουν σε επικίνδυνους δρόμους. Είπαμε: “ Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε”. Το Σύνταγμα της χώρας, συνεπώς, τηρείται ευλαβικά. Η Δικαιοσύνη κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της. Οι Αρχές είναι κυριολεκτικά ανεξάρτητες. Η Ενημέρωση λειτουργεί ελεύθερα. Συγκρίνετε τη σημερινή ΕΡΤ, με τις όποιες αδυναμίες της, με το κομματικό φερέφωνο της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Και το κράτος μένει μακριά από τον κομματισμό» σημείωσε, καταλήγοντας με νόημα ότι η παράταξη της ΝΔ επανέφερε τη Δημοκρατία στη χώρα το 1974, την ενίσχυσε με συνέπεια και την προστάτεψε με κάθε κόστος στα χρόνια του λαϊκισμού:

«Οι δικοί μας “ αρμοί” είναι η Ελευθερία, ο Κοινοβουλευτισμός και το Κράτος Δικαίου. Όλα όσα αφορούν τον πολίτη. Γιατί αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Αλλά και ο δικός μου καθημερινός οδηγός στις προσωπικές επιλογές και αποφάσεις μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...